Pohapšeni direktori "Centroprojekta"

16.09.2010. | eKapija

Pripadnici kriminalisticke policije Srbije i Policjske uprave Beograd, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su juče trojicu funkcionera firme "Centroprojekt AIK" Beograd i istoimene privatne firme iz Beograda pod sumnjom da su oštetili budžet Republike Srbije za 6,5 miliona evra, potvrdio je danas Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

U nastavku akcije suzbijanja privrednog kriminala i zlouptreba u procesu privatizacije, pripadnici kriminalističke policije Srbije, Policijske upave Beograd, u saradnji sa Višim tužilaštvom, uhapsili su direktora "Centroprojekta AIK" a.d. iz Beograda Milomira Živanovića (59) iz Beograda, zamenika predsednika Upravnog odbora "Centroprojekta AIK" a.d. Beograd Bogoljuba Raškovića (57) iz Beograda, koji je i direktor privatne firme "Centroprojekt" d.o.o, kazao je Veljović.

On je dodao da će krivičnim prijavama biti obuhvaćene četiri osobe - Nada Rajin (52) savetnica u oblasti finansija i računovodstva u "Centroprojektu AIK" d.o.o, Stana Škrabar (64) iz Beograda, predsednica Upravnog odbora "Centroprojekt" d.o.o, Aleksandar Tanasković (50) iz Beograda, službenik "Centroprojekta" d.o.o i Dragutin Pihler iz Beograda (52), direktor predstavništva "Centroprojekat AIK" a.d. u Moskvi.

Veljović je rekao da su oni izvršili više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, a na štetu Republike Srbije.

Dva preduzeća, jedno privatno i jedno državno, bavila su se projektovanjem u oblasti građevinarstva, a Živanović i Rašković su u periodu od 2005. godine do 2008. godine, falsifikovanjem dokumentacije, sredstva državne firme koja je poslovala u Rusiiji usmeravali na račun privatne firme istog naziva, objasnio je direktor policije.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...