INFONET-468X60-BANNER

"Aleksandar" završava izgradnju kompleksa "Park City"

16.08.2010. | e-kapija

Novosadska kompanija Aleksandar nekretnine, članica Aleksandar grupe, dovršiće izgradnju poslovno-stambenog objekta Park City u Novom Sadu do novembra ove godine, izjavio je vlasnik i direktor grupe Vojislav Gajić.

Gajić je novinarima nakon sastanka sa kooperantima i izvođačima radova rekao da trenutni dug prema njima iznosi oko 5 miliona evra i da će svako od njih, ukoliko je ugovorene obaveze u potpunosti ispunio, vrlo brzo dobiti novac.

Investiciona vrednost tog stambeno-poslovnog kompleksa iznosi oko 90 miliona evra i prema prvobitnim planovima celokupna građevina trebala je da bude izgrađena do kraja 2009. godine.

Park City je jedna od najvećih građevinskih investicija u Vojvodini sa oko 60.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Raiffeisen banka u Srbiji je prošle nedelje saopštila da je kao finansijski partner projekta Park City sa kompanijom Aleksandar nekretnine ugovorila preuzimanje holandskog preduzeća Vondel Capital, prvobitnog investitora koji je zapao u dugove, "čime se garantuje okončanje navedenog projekta u najkraćem mogućem roku".

Gajić je kazao da ukupan dug koji je Aleksandar grupa preuzela iznosi oko 34 miliona evra i dodao da će se potruditi se da po završetku projekta ne ostavari gubitak.

"Ovaj projekat je veoma dobro zamišljen i u objekat je ugrađena veoma kvalitetna oprema, ali je poslovni i stembeni prostor prodavan po niskoj ceni. Mi ćemo sačekati najpovoljniji trenutak da preostali stambeni prostor prodamo po relanim tržišnim cenama za Novi Sad", rekao je on.

Dodao je da je cilj Aleksandar grupe da se vlasnici već kupljenih stanova i poslovnog prostora što pre usele, da kooperanti budu brzo isplaćeni i da se potencijalnim kupcima ulije sigurnost da mogu da slobodno kupe preostale stanove.

Pored poslovnog i kancelarijskog prostora, Park City ima 280 stanova i luksuznih apartmana, kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;