INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Graditeljsko leto ili uvod u izbore?

12.08.2010. | B92

Prve dane avgusta predsednik Srbije Boris Tadić proveo je po gradilištima, a ministar ekonomije i regionalnog razvoja, čini se, u Beograd tek svrati kada je na proputovanju iz jednog nerazvijenog kraja Srbije u drugi (i tako mesecima).

Najveća stranka opozicije najavljuje veliki miting u glavnom gradu sa koga će zatražiti vanredne izbore, na šta vlasti odgovaraju da će sadašnja vlada ostati pun mandat. Jesu li izbori ipak na pomolu, ili je ovo samo način političara da preguraju mrtvu letnju sezonu?

"Ono što ja prebacujem ovoj političkoj garnituri je što je gajila lažne nade, ali izgleda da političari ne mogu bez toga. I dobili smo ono što smo dobili. Sad oni pokušavaju da se vrate u normalnu politiku. Otuda šlemovi, gradilišta, mostovi… To je ono što građane zanima”, ocenjuje politički analitičar Milan Nikolić koji je „prilično siguran”, da izbora neće biti do kraja mandata ove vlade.

Cvijetin Milivojević, direktor pi-ar agencije Pragma, kaže da svakog leta postoji potreba političara da u medijskom smislu premoste tu mrtvu sezonu. A, kako kaže, nema lepšeg povoda za publicitet od gradnje, od neimarstva.

„I pošto imamo veterane obnove i izgradnje od 1945. naovamo (simbol je Milutin Mrkonjić) i imamu jednu ekipu političara koji su shvatili da takva vrsta priče, još od vremena Slobodana Miloševića, apsolutno donosi neki pozitivan imidž u javnosti, bez obzira koliko građani verovali ili ne verovali tome, onda je sasvim jasno da imamo ovakvu vrelu građevinsku sezonu”, navodi Milivojević.

Ali, kako dodaje, kad na jednoj strani vidite „sejače optimizma” (čiji su personalni simboli Mrkonjić, Tadić, Dinkić, Kalanovićka), a na drugoj izjavu ministra Rasima Ljajića koji govori o sumornoj sezoni u građevinarstvu Srbije, onda se može doći do zaključka da u Srbiji postoji permanentna izborna kampanja koju permanentno vode stranke vladajuće koalicije.


Tadić: Moj posao je da radim

Predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić rekao je da je njegov posao da radi i da bi voleo da svi u Srbiji koji obavljaju i državne dužnosti, i oni koji su u opoziciji, takođe rade.

„Ranije su nas optuživali da kad dođe predizborna kampanja obilazimo radnike i gradilišta, a sada, kada nema izbora, i kada obilazimo gradilišta i radimo, onda nas optužuju da je to sigurno zbog izbora”, kazao je Tadić prilikom obilaska radova na Koridoru 10 pre dva dana u Dimitrovgradu.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu B92 - http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=08&dd=12&nav_id=451315

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;