INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Plastični parkinzi čuvaju travu u Novom Sadu

12.08.2010. | e-kapija

Na raskrsnici Ulice Maksima Gorkog i Sutjeske u Novom Sadu postavljena je zaštitna rešetka od reciklirane plastike koja štiti travnjak. Zaštita je postavljena na površini od 150m2 ispred Radio–televizije Vojvodine, a u okviru pilot projekta Parko koji su pokrenuli Gradsko zelenilo i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

"Reciklirana plastika sa rupicama postavljena iznad posejane trave trpi sve vremenske prilike i težinu, pa će trava moći da raste i pod parkiranim automobilima", rekla je direktorka Zelenila Nataša Rašeta i dodala da se ovaj vid zaštite zelenih površina uveliko primenjuje u svetu, a da je dodatni plus što je u pitanju reciklirani materijal.

Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović istakao je da je projekat nastao usled potrebe za parkiranjem, ali i zbog očuvanja zelenila.

"Sve veći broj vozila, nedostatak parking mesta, kao i prisutan vandalizam doveli su do toga da se broj zelenih površina u našem gradu drastično smanjio", rekao je predsednik gradskog parlamenta i dodao da se ovim projektom obezbeđuju i nova parking mesta i estetski zelena površina.

Uprava za zaštitu životne sredine izdvojila je za ovaj pilot projekat 400 hiljada dinara, a ukoliko bude imalo efekta, zaštitna rešetka će biti postavljena i na drugim lokacijama u gradu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;