INFONET-468X60-BANNER

Metal-cinkara u Inđiji krajem avgusta počinje rad

06.08.2010. | Emg

Slovenačka Maksim grupa pokrenuće krajem avgusta novoizgrađeno postrojenje Metal-cinkare u Inđiji, u koje je investirano oko 21 milion evra, saopštila je juče (5.8.201. god) ta kompanija iz Celja.

Kako se navodi, krajem avgusta biće pokrenute peći za topljenje cinka, a nekoliko dana kasnije počeće i proces toplog cinkovanja.

U Inđiji će biti izgrađena cinkara sa najvećim i najnovijim tehnološkim linijama u jugoistočnoj Evropi i ujedno najveća cinkara na Balkanu, u kojoj će biti otvoreno oko 50 radnih mesta.

Cinkara u Inđiji biće drugo preduzeće Metal-cinkare u Srbiji, pošto grupa Maksim ima stopostotno vlasništvo i cinkare u Ćupriji, što je i opredelilo slovenačku kompaniju da proširi poslovanje u Srbiji.

Iz Maksim grupe su ranije saopštili da poseduju sve neophodne međunarodne standarde u oblasti metalske industrije, što podrazumeva i odgovoran odnos prema životnoj sredini, budući da se process proizvodnje u cinkari odvija u zatvorenom ciklusu i nema štetnih emisija nusproizvoda.

To znači da će 88 odsto otpada u Metal-cinkari u Inđiji moći da se reciklira, a preostalim otpadom će upravljati osobe koje ovlasti Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Srbije, dok otpadnih voda u ovom pogonu neće ni biti.

Maksim grupa je osnovana 1990. godine, bavi se antikorozivnom zaštitom, toplim cinkovanjem, razvojem, konstruisanjem i proizvodnjom specijalnih transportnih kontejnera i proizvoda namenjenih skladištenju hemikalija i sakupljanju otpada.

Pocinkovalnica u Celju jedina je cinkara u Sloveniji i u potpunosti pokriva potrebe slovenačkog tržišta za zaštitom čeličnih konstrukcija toplim cinkovanjem.

Direktor Metal-cinkare u Inđiji Simon Bastl rekao je da se broj zaposlenih u cinkari u Celju neće povećavati, dok bi u Srbiji trebalo približno da se udvostruči.

"U svojoj razvojnoj strategiji do 2015. godine planiramo važne investicije, između ostalog i na srpskom tržištu", najavio je Bastl.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DRIM
DRIM
POŽEGA
www.drim.rs

SAX
SAX
UŽICE

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;