INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"IC Consulenten" i "Mostprojekt" iz Beograda rukovodioci izgradnje mosta preko Dunava u Novom Sadu

09.07.2010. | Beta

Austrijska kompanija "IC Consulenten" i "Mostprojekt" iz Beograda zajednički će obavljati poslove glavnog inženjera i rukovodioca projekta za izgradnju novog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Kako je saopšteno novinarima prilikom potpisivanja ugovora 9. jula o poslovnoj saradnji u novosadskom javnom preduzeću Zavod za izgradnju grada, celokupna vrednost ugovora iznosi 150 miliona dinara.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije "IC Consulenten" Petera Vecingera, austrijsko-srpski konzorcijum će rukovoditi tenderom na kojem će biti izabran najbolji ponuđač za izgradnju mosta i potrudiće se da projekat bude uspešno završen.

Kako je rečeno, tender će biti raspisan za nekoliko meseci, a nakon izbora kompanije koga će graditi novi most i tunele sa petrovaradinske strane mosta, rok za završetak projekta biće tri godine.

Pored nadgledanja tendera, konzorcijum će pripremiti i svu potrebnu dokumentaciju i projekte za izgradnju pristupnih puteva, kao i akcione planove zaštite životne sredine i kulturno-istorijske zaštite Petrovaradinske tvrđave.

Novi most na Dunavu gradiće se na stubovima u Drugom svetskom ratu srušenog mosta "Franc Jozef". Most će imati četiri saobraćajne trake i dva tunela ispod Petrovaradinske tvrđave, a prema procenama gradskih vlasti, takav most koštaće između 30 i 40 miliona evra.

Gradski čelnici su objasnili da će uz pomoć novog mosta biti izmešten saobraćaj iz podgrađa Petrovaradinske tvrđave, čime će se na najbolji način zaštititi ovaj čuveni kulturno-istorijski kompleks.

Idejni projekat i druge studije za izgradnju ovog mosta izradilo je preduzeće "Ponting" iz Maribora tokom 2009. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;