INFONET-468X60-BANNER

Sporni plan rušenja palestinskih kuća u Jerusalimu

23.06.2010. | Beta

Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas tražiće od američke administracije da interveniše kod Izraelaca da bi se zaustavio sporni plan rušenja 22 palestinske kuće u istočnom Jerusalimu, rekao je juče jedan palestinski zvaničnik.

Glavni palestinski pregovarač Saab Erakat koji prati Abasa u poseti Jordanu, rekao je da je Abasova poruka Amerikancima preneta juče ujutro.

Sjedinjene Američke Države izrazile su "zabrinutost" zbog prekjučerašnjeg odobrenja gradske uprave Jerusalima da se, u okviru kontroverznog projekta, sruše 22 palestinske kuće u istočnom delu grada.

Odobrenje izgradnje izraelskog turističkog centra uz rušenje palestinskih kuća podigla je napetost u podeljenom Jerusalimu.

U sedištu Palestinske uprave Ramali Abasov portparol ocenio je da ta odluka predstavlja "vraćanje izraelskoj politici stvaranja prepreka američkim naporima za unapređenje indirektnih pregovora" između Palestinaca i Izraelaca i pozvao Sjedinjene Američke Države da hitno reaguje na te "provokacije".

Izrael je proglasio Jerusalim svojim večnim glavnim gradom dok Palestinci žele da istočni deo Jerusalima bude glavni grad njihove buduće države.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;