INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nacionalni vaterpolo centar u Petnici - U planu izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena vrednog 3,5 mil EUR

03.06.2010. | e-kapija

Izgradnja najvećeg zatvorenog bazena u zapadnoj Srbiji, vrednog oko 3,5 mil EUR trebalo bi da počne 2011. godine u Sportsko-rekreativnom centru Petnica čime bi taj kompleks u blizini Valjeva postao nacionalni centar za vaterpolo.

Idejnim rešenjem koji je uradila beogradska firma Arhitektonika, predviđeno je da objekat u kome je smešten olimpijski bazen bude površine 5.500 m2 i da ima tribine sa 560 mesta.

"Tender za izradu glavnog projekta trebalo bi da bude raspisan za dve nedelje. Petinu novca za izgradnju zatvorenog bazena trebalo bi da obezbedi grad Valjevo, a ostatak ćemo tražiti iz NIP-a ili IPA fondova", najavio je u razgovoru za eKapiju Dragan Jeremić, direktor Direkcije za razvoj Kolubarskog okruga.

On napominje da je na toj lokaciji u Petnici moguća eksploatacija geotermalnih voda čija je temperatura od 29°C dovoljna za zagrevanje bazenske vode i objekta. Time se postiže i velika ušteda.

U okviru tog kompleksa predviđena je i izgradnja objekta za smeštaj sportista čime bi stvorili uslovi i za njihovu pripremu za takmičenja tokom cele godine.

"Želimo da ovaj objekat bude u funkciji tokom cele godine, da se ovde održavaju takmičenja, ali i da služi za pripremu sportista. Paralelno sa izgradnjom bazena u planu je i izgradnja smeštajnog objekta. Reč je komercijalnom objektu, a taj projekat bi trebalo da preuzme neka firma. Moguće da će to biti Vujić Valjevo koji u blizini ima svoje objekte", rekao je Jeremić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;