INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Još jedan Fast park otvoren na Slaviji

02.06.2010. | Beoinfo vesti

Javno komunalno preduzeće Parking servis otvorilo je juče, 1. juna, Fast park na Slaviji. Pored generalnog direktora preduzeća Bobana Kovačevića, otvaranju su prisustvovali Dragoljub Đakonović, gradski sekretar za saobraćaj i Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar.

Prema rečima Đakonovića, podizanjem još jednog nivoa za parkiranje, kapacitet parkirališta Slavija II povećan je za 64 parking mesta.

"Nigde u svetu gde ima slobodnog prostora za parking ne dozvoljava se da on bude samo u jednom nivou. Rade se višeetažni parking prostori i zato ovo predstavlja korak ka tom svetskom standardu. Novi Fast park omogućava i bezbednije parkiranje, jer su pristupi bolji i sistem naplate je moderan", kazao je Đakonović.

Boban Kovačević je istakao da su građanima sada na raspolaganju 130 mesta za parkiranje, što zajedno sa parkiralištem Slavija I čini 216 raspoloživih parking mesta.

"Radovi na Fast parku obavljeni su za rekordnih mesec i po dana. Sistem montažno-demontažnog parkinga sa uvučenim stubovima u Beogradu je sada prvi put primenjen i time je dobijeno komfornije mesto za parkiranje i veće iskorišćenje prostora", naglasio je Kovačević.

U saradnji sa Parking servisom, stručnjaci iz Italije unapredili su sistem sa povučenim stubovima, koji je sada prvi put primenjen u Beogradu. Time je vozačima olakšano manevrisanje vozilima u samoj garaži, što će omogućiti brže parkiranje vozila. Ugradnjom savremene opreme za naplatu koja podrazumeva plaćanje pre izlaza sa parkirališta, ubrzaće se protok vozila. Pored toga, povećanjem broja ulaza i izlaza na parkiralištu Slavija 1 i 2, vozila će se minimalno zadržavati na rampama, čime će se smanjiti gužve koje su dovodile do saobraćajnih zastoja u okolnim ulicama.

Fast park je montažni objekat zbog čega zadržava mogućnost da bude demontiran i ponovo montiran na nekoj drugoj lokaciji, kao što je bio slučaj sa Tri lista duvana, koji je ponovo montiran u Karađorđevoj ulici, i objektom Rajićeva, koji je preseljen u Kameničku ulicu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

MLG
MLG
BAČKI PETROVAC
www.mlg.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;