INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Internacionalni forum budućnosti 2022: GEALAN hibridni događaj pokazuje tržište prozora budućnosti

21.06.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Dva dana događaja sa ukupno dvanaest specijalističkih predavanja na deset jezika - organizovanih za GEALAN partnere iz cele Evrope, koji su mogli da se informišu na licu mesta ili da se priključe virtuelno: Internacionalni forum budućnosti 2022, održan po prvi put u hibridnom formatu, imao je inovativne proizvode, trendove i digitalna rešenja za industriju prozora. Više od 700 učesnika je bilo tamo - bilo onlajn ili uživo na glavnoj lokaciji GEALAN-a u Oberkotzauu.

Na forumu je bilo više od 700 učesnika

Na forumu je bilo više od 700 učesnika (Foto: Gealan)

Oba dana manifestacije predsednik GEALAN-a Ivica Maurović je lično pozdravio međunarodnu publiku govorom: "Iako su izložbene hale ostale prazne u teškim vremenima pandemije korone, razvoj događaja u GEALAN-u bio je sve samo ne pauza. Radujemo se što ćemo vam u narednih nekoliko sati ponuditi uvid u budućnost industrije prozora - sa trenutnim trendovima i našim najnovijim rešenjima i razvojem proizvoda."

Veći deo prvog dana događaja bio je posvećen "Proizvodima i tehnologijama". Kako bi stručnoj publici pružili realne utiske na licu mesta, šatori za događaje opremljeni su detaljnim eksponatima svih proizvodnih i sistemskih rešenja.

Po prvi put je predstavljen GEALAN-KONTUR®, novorazvijeni sistem premijum dizajna sa aluminijumskom opcijom. Pored toga, najavljeno je da će GEALAN uskoro ponuditi prag na nivou poda za izgradnju bez prepreka sa GEALAN-COMFORT®.

Na drugim specijalističkim predavanjima u ovom bloku gosti su mogli ne samo da saznaju više o GEALAN inovacijama, već i o specifičnostima i daljem razvoju proverenih sistema i tehnologija: Predavanje "GEALAN-acrylcolor®: PMMA površina postavlja nove akcente" - predstavljene tri nove trend boje. Prezentacija novih STV® metoda suvog i mokrog vezivanja pokazala je da se uobičajeni procesi uvek mogu prilagoditi novim okolnostima i dalje poboljšati.

GEALAN-LINEAR®, svestrani dizajn u segmentu od 74mm, i GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla, nastavili su da se fokusiraju na optički moderne, linearne i u isto vreme PVC sisteme profila visokih performansi.

Predstavljen je GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla

Predstavljen je GEALAN-KUBUS®, prvoklasni sistem sa više stakla (Foto: Gealan)

Drugi dan Internacionalnog foruma budućnosti bio je posvećen megatemama održivosti i digitalizacije. Dr. Mišel Sifert, šef odeljenja za istraživanje i razvoj u GEALAN-u, objasnila je da GEALAN ne štedi samo CO2 već i vrednu energiju korišćenjem reciklaže, sopstvenih postrojenja za reciklažu, efikasnije mašinerije i poboljšanih transportnih i logističkih procesa.

Pametni proizvodi za ventilaciju i automatizaciju prozora ne samo da pružaju maksimalnu energetsku efikasnost, već predstavljaju udobnost i zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Na bini Internacionalnog foruma budućnosti demonstriran je rad aktivnog ventilacionog sistema GEALAN-CAIRE® smart, čiji senzori automatski proveravaju kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru uključujući dodatnu opciju praktične pametne kućne veze.

Prezentacija GEALAN-ovih digitalnih usluga duž celog lanca vrednosti je konačno zaokružila hibridni događaj: kao što je impresivno predstavljeno, GEALAN može pokriti ceo proces od skiciranja prozora do održavanja ugrađenih elemenata uz najnoviju digitalnu pratnju i olakšati rešenja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;