IZOLACIJA-468X60-BANNER

Preduzeće "Božić i sinovi" dobilo dozvolu za tretman otpadnih fluorescentnih cevi

30.04.2010. | eKapija

Preduzeće "Božić i sinovi" dobilo je dozvolu za tretman u mobilnom postrojenju otpadnih fluorescentnih cevi koje sadrže živu i ostalih uređaja za osvetljenje.

Kako je saopštilo pančevačko preduzeće, osim pomenute dozvole izdata je dozvola za sakupljanje i transport otpadnih fluorescentnih cevi, otpada od elektronskih i električnih proizvoda i ostalog opasnog i neopasnog otpada na teritoriji Republike Srbije.

Mobilno postrojenje za reciklažu otpadnih fluorescentnih cevi koje sadrže živu i ostalih uređaja za osvetljenje namenjeno je tretmanu otpada na različitim lokacijama, dok je povremeno između i dva odvoženja na teren smešteno u Reciklažnom centru kompanije "Božić i sinovi".

- Pomenutom dozvolom obuhvaćene operacije upravljanja otpadom su prevoz postrojenja do mesta reciklaže, smanjivanje volumena drobljenjem lampi na "licu mesta", prevoz postrojenja do reciklažnog centra, privremeno skladištenje stakleniog krša, smeštaj postrojenja u prostoriju namenjenu za privremeni smeštaj mobilnog postrojenja krašer mašine. Osnovna namena krašer mašine je smanjenje zapremine sijalica do 80% lomljenjem na licu mesta, sa ciljem sprečavanja lomljenja u transportu koje bi dovelo do zagađivanja životne sredine - kažu u kompaniji "Božić i sinovi".

Zahvaljujući svojoj mobilnosti tj. transportom ADR prevozom, krašer mašina se odvozi kod generatora čime se izbegava rizičan transport i odbačene fluorescentne lampe se zatim tretiraju na licu mesta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;