INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zatvorena gradilišta Bregovića i Peruničića

27.04.2010. | Večernje novosti

Republička građevinska inspekcija Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja zatvorila je u Beogradu gradilišta na kojima su objekte podizali muzičar Goran Bregović i bivši rukometaš Predrag Peruničić, saopštila je inspekcija.

Kako se navodi u saopštenju, izvršen je vanredni inspekcijski nadzor zbog izgradnje objekata u Ulici Jove Ilića 151 i Mitrovdanskoj 25, nakon čega je zbog utvrđenih neregularnosti gradilište zatvoreno uz pomoć policije.

Inspekcija je, dodaje se, utvrdila da je na tim lokacijama Odeljenje opštine Voždovac, nakon podnetog zahteva za legalizaciju, donelo rešenja kojima se investitorima odobravaju izvedeni radovi.

Utvrđene su neusklađenosti između rešenja i nezavršenih objekata, pa je Republička građevinska inspekcija zatražila njihovo poništenje od Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove, građevinske i urbanističke inspekcije Beograda.

Da bi predmet bio brže procesuiran, inspekcija je razgovarala sa nadležnima u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu i podnela krivične prijave protiv investitora, odgovornih lica u organu uprave, odgovornog projektanta i članova Komisije za tehnički pregled objekata.

Inženjerska komora Srbije je obaveštena da su projektanti i članovi Komisije za tehnički pregled izvedenih radova, nesavesno i nestručno obavljali poslove za koje im je izdata licenca, da bi pokrenula postupak pred Sudom časti.

Inspekcija do sada nije dobila odgovore o postupanju nadležnih organa povodom podnetih zahteva i prijava, navodi se u saopštenju.

Inspekcija je 31. marta protiv Bregovića i Peruničića podnela krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo "građenje bez građevinske dozvole".

Krivična prijava za to krivično delo je podneta i protiv Ane Peruničić, Toplice Milojkovića i Miloša Jakšića. Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite životne sredine je podnela krivične prijave protiv Ratka Bukvića, Miloša Alimpića, Aleksija Kauna i Vladimira Ilića zbog sumnje da su odgovorni za zloupotrebu službenog položaja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;