INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Osme Trimove nagrade za istraživanje 2009.

16.12.2008. | Trimo

Kompanija Trimo i ove godine, osmi put za redom, raspisuje konkurs za dodelu Trimovih nagrada za istraživanje 2009. Pod sloganom „PODELITE SVOJE ZNANJE – UKLJUČITE SE U TAKMIČENJE“, Kompanija nagrađuje najbolje diplomske, magistarske, doktorske teze i specijalističke radove napisane i odbranjene na arhitektonskim, građevinskim i mašinskim fakultetima ili višim školama u Srbiji, u periodu od 1. januara do 31. decembra 2008. godine.

Kandidati na konkurs mogu da se prijave najkasnije do 16. februara 2009. Recenzenti Trimo kompanije razmotriće prijavljene radove, koji su prethodno procenjeni od strane profesora fakulteta ili više škole odakle rad dolazi. Prijava treba da sadrži popunjen formular, pisanu preporuku mentora, originalno povezan istraživačko - univerzitetski rad na engleskom ili na maternjem jeziku, sa sažetkom na engleskom. Detaljni uslovi konkursa, kao i prijava mogu da se pronađu na  www.trimo.si, a zainteresovani mogu da se obrate i na e-mail award@trimo.si.

Trimo kompanija ohrabruje mlade istraživače da budu inovativni i kreativni, i nagrađuje njihovu saradnju – akademci dobijaju Trimove nagrade za istraživanje za najbolje studentske radove, stručne radove, magistarske i doktorske teze. Pored toga što razvija saradnju između Trima i brojnih univerziteta i povećava svest o povezivanju privrede, studenata i stručne javnosti, jedan od glavnih ciljeva ove nagrade je da ohrabri razmenu informacija, znanja i ideja između kompanije Trimo i struke. Takođe, cilj ove nagrade je da olakša povezivanje Trima i onih studenata koji najviše obećavaju. Trimove nagrade za istraživanje su međunarodne nagrade koje uživaju ugled, sam konkurs je vrlo značajan budući da se na ovom konkursu svojim radovima takmiče akademci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovenije i Velike Britanije.

„Osnovna svrha Trimovih nagrada za istraživanje je jasna – podsticanje mladih stručnjaka u njihovom radu, otvaranje novih mogućnosti saradnje između Trima i akademske sfere, omogućavanje studentima i mentorima da u svojim naučnim radovima upotrebljavaju podatke iz realnog života i rešavaju realne probleme. Dodela Trimove nagrade za istraživanje takođe je jasno i nedvosmisleno priznanje kvaliteta, i – pre svega – upotrebljivosti pojedinačnih istraživačkih radova“, ističe Miloš Ebner, MBA, predsednik Komisije za istraživački rad.

Od 2001, dodeljeno je 130 nagrada, a skoro četvrtina nagrađenih sarađuje sa Trimom na različite načine i posle dobijanja nagrade, uglavnom na razvojnim projektima. U dosadašnjim konkursima, akademski građani Srbije bili su na drugom mestu po broju dodeljenih nagrada – ukupno 11 do sada.  

Dobitnici nagrada biće obavešteni o nagrađivanju do kraja aprila 2009, kada će biti objavljeno i mesto ceremonije dodele nagrada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;