INFONET-468X60-BANNER

"Energoprojekt" želi da preuzme PIM "Ivan Milutinović" – kompanija spremna da izdvoji do 20 miliona evra

10.03.2010. | eKapija

Kompanija "Energoprojekt" zainteresovana je za kupovnu preduzeća PIM "Ivan Militinović" za koje je bi mogla da izdvoji od 10 do 20 miliona evra, rekao je za "eKapiju" Miodrag Zečević, predsednik UO "Energoprojekta" i dodao da je zahtev za preuzimanje već upućen Agenciji za privatizaciju, kao i da je sa tim upoznato preduzeće za vodne puteve.

- PIM "Ivan Milutinović" je interesantno za dopunjavanje naše korporativne strukture i delatnosti i zato smo se obratili državi molbom da budemo uključeni u dalji proces privatizacije. Za sada nismo dobili odgovor, a preuzimanje preduzeća bismo finansirali iz sopstvenih sredstava. Moja najgrublja procena je da je reč o investicij od 10 do 20 miliona evra, u šta nije uračunato ulaganje u restrukturiranje preduzeća - rekao je Zečević, koji učestvuje u Biznis forumu na Kopaoniku.

On je kazao da Holding trenutno ne razmišlja o strateškom partnerstvu, ni u Srbiji, niti u zemljama okruženja.

- Ne vidim šta bi strateški partner trenutno mogao da ponudi "Energoprojektu". U narednom periodu ćemo se usmeriti na održavanje i širenje tržišta koje imamo, a ulagaćemo u usavršavanje kadra. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da li će se i kako menjati vlasnička struktura kompanije jer to zavisi od svakodnevnih kretanja na berzi. Ako bi se država oglasila sa željom da proda svoj paket akcija, onda bismo razmatrali tu ponudu, ali za sada nema konkretnih planova na tom polju. Fond PIO i Akcijski fond imaju 35% akcija - kazao je Zečević.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;