INFONET-468X60-BANNER

Ivanjica ove godine postaje veliko gradilište

29.03.2019. | GZS

Centar Ivanjice ove godine biće pretvoren u gradilište, jer će se vršiti rekonstrukcija gradskog jezgra koja se očekuje već dve decenije, rekao je za GZS predsednik opštine Zoran Lazović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Radovi će se izvoditi na zameni kanalizacione, vodovodne i atmosferske mreže u Njegoševoj i Nušićevoj ulici posle 60 godina jer su toliko stare ove instalacije, a vrednost projekta je 120 miliona dinara. U pripremi je idejni projekat i predračunska vrednost za bazen na Jelića polju i nekoliko sportskih terena koje Ivanjičani odavno očekuju u saradnji sa ministarstvom turizma, a za početak izgradnje izdvojeno je 40 miliona - istakao je Lazović dodajući da žele da urade što više kako bi se odužili ljudima koji su im dali poverenje.

Krucijalni projekti očekuju i ruralnu sredinu. Najbitnija je deonica puta Pridvorica - Devići koja se radi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva i Putevima Srbije u dužini od 8,3 kilometra.

- Očekujemo završetak ove deonice puta, koja će biti pristup budućem skijalištu, preko Golijske reke, na Odvraćenici u dužini od 1 km, gde je vrednost investicije preko milion evra, to će praktično biti magistralni put. Gore će se raditi tri ski staze, pristupne deonice i parking za preko 1.000 vozila, to će biti državni projekat Skijališta Srbije u vrednosti preko dva miliona evra - kazao je Lazović.

Predsednik opštine naveo je da je urađena prva faza na obaloutvrdi u dužini od 500 metara vrednosti 57,6 miliona dinara koju je finansirala Kancelarija za javna ulaganja.

- Za drugu fazu je dodatno odobreno 18 miliona od Napera do Crnjevačkog mosta, ukupno ovaj projekat iznosi 76 miliona dinara. Vrtić u Crnjevu od 980 kvadrata se privodi kraju, gde su u toku zanatski radovi. Dodatnih 7,8 miliona dobijeno je od ministarstva Slavice Đukić Dejanović i 1,3 miliona je odobrila opština za mobilijar. Čim objekat bude tehnički primljen moći će da se useli 120 mališana. Inače, ukupno u ovaj projekta je uloženo 86 miliona - rekao je Lazović.

Inače, i ove godine Opština Ivanjica nastavlja sa modelom gradnje sa učešćem građana. U prethodnom periodu asfaltirano je 23 kilometra dok je za ovu godinu ugovoreno već 15, gde lokalna samouprava daje tri na jedan dinar građana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;