INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sve resurse usmeriti na bezbednost na gradilištima

05.03.2019. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović podržala je ideju o većem broju inspektora koji bi kontrolisali bezbednost na gradilištima. Mihajlovićeva je novinarima rekla da je svaka pogibija radnika na gradilištu ogromna tragedija i za kompaniju, porodicu i samog stradalog, te da su svi zakoni i podzakonaksi akti jasni kada je reč o bezbednosti na gradilištima.

Upozorila je da sada ima mnogo više gradilišta, odnosno 42.000 u odnosu na hiljadu pre četiri godine, ali i napomenula da to ne znači da ne treba svi resursi da budu usmereni upravo na bezbednost.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Podsetila je da su obaveze firme u vezi s bezbednošću radnika regulisane propisima, te da moraju da se poštuju, ali da se isto tako zna koje su obaveze inspektora, pre svega inspekcije za rad, koja mora da obilazi gradilišta.

Ministarstvo građevinarstva može u toj situaciji, kako je rekla, da eventualno poveća broj građevinskih inspekcija, koje će davati dodatne informacije inspekcijama rada.

- Ali tačno se zna ko šta treba da radi. Što se tiče broja inspektora, njih nikada nije dovoljno, bez ozbira da li pričamo o inspekciji rada ili bilo kojoj drugoj inspekciji - kazala je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara da li će Ministarstvo konačno preduzeti mere za bolju zaštitu radnika na građevini, uz opasku da je nemoguće da jedan inspektor kontroliše 1.700 gradilišta.

U okviru Ministarstva, kazala je ministarka, ima devet različitih inspekcija, među njima i komunalna, građevinska, saobraćajna...a ona, dodala je, uvek podržava ideju da je potrebno imati više inspektora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;