INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Video nadzor na Koridoru 10

05.03.2019. | S. B. | Novosti

Šta se radi na gradilištima još nezavršenog Koridora 10 sada prati video-nadzor. Investitor, preduzeće Koridori Srbije, dosad je postavio 17 kamera na šest lokacija duž južnog i istočnog kraka ovog auto-puta, a preostalo je da se montira još dvanaest. Video-nadzor se uvodi na zahtev Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dosad je koštao oko 8,5 miliona dinara, bez obračunatog poreza na dodatu vrednost. Isti sistem kontrole izvođača predviđen je i na tri gradilišta Koridora 11.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović pre mesec dana je najavila da će, radi kontrole izvođača, postaviti kamere duž gradilišta i da će uvid imati i građani. Ova opcija još nije dostupna.

- U ovom momentu razmatramo tehničke i druge opcije za omogućavanje javnog videostrima. O mogućnostima i eventualnom pristupu video-linku, javnost će biti blagovremeno obaveštena - kažu u Koridorima Srbije. - Kada je reč o postavljanju video-nadzora na sve tri deonice Koridora 11, procedura postavljanja je u toku. Inženjer je dao nalog izvođaču radova, Shandong Hi-Speed Group, da u prisustvu nadzornog organa odredi lokacije gde će se izvršiti montaža opreme, kao i da prikupi minimum tri ponude za nabavku i ugradnju neophodne opreme za video-nadzor.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Postavljanje kamera duž Koridora 10 povereno je firmi Macchina Security. Pored postavke kamera, u cenu su uračunati mobilni serveri za snimanje, GPS modul za praćenje lokacije kamera, optički kabl za povezivanje uređaja u tunelu, zakup internet konekcije u trajanju od šest meseci.

- Napominjemo da će navedena oprema nakon završetka preostalih deonica na južnom i istočnom kraku Koridora 10 biti korišćena i na svim drugim gradilištima budućih infrastrukturnih projekata - kažu u Koridorima.

Ministarstvo saobraćaja je zadovoljno što su Koridori Srbije uspešno i u kratkom roku ostvarili njihovu inicijativu.

Ovako izgleda raspored dosad postavljenih 17 kamera - na deonici Bancarevo - Crvena Reka: Kosina 6 (tri kamere), Kosina 7 (tri kamere), Kosina 26 (tri kamere), Kosina od kilometra 65+100 do kilometra 65+275 (tri kamere). Na Kosini Gradinje postavljene su tri kamere, a na istočnom i zapadnom portal tunela Bancarevo, ukupno dve kamere.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;