INFONET-468X60-BANNER

Više efikasnosti sa manje troškova – "Lafarge" implementira ideje zaposlenih za uštedu

18.02.2010. | eKapija

Inovativna rešenja i predlozi zaposlenih u fabrici cementa "Lafarge" u Beočinu pristigli na interni konkurs "Više za manje" omogući će povećanje efikasnosti u različitim segmentima poslovanja fabrike i ostvarivanje značajnih ušteda.

Dobitnik prve nagrade je radnik održavanja Zoran Janić, za predlog kojim se bolje upravlja pogonom za doziranje. Osim toga, Zoran Janić je na osnovu ostvarenih rezultata na radu, pokazanog zalaganja i na predlog kolega proglašen za radnika godine u fabrici.

- Nagrade članovima našeg tima, poput nagrada zaposlenima koji su učestvovali u našoj internoj kampanji "Više za manje", jedan su od načina kojima delom potvrđujemo značaj znanja, iskustva i tehnoloških umeća u funkcionisanju jednog sistema kao što je "Lafrge". Ta znanja, a ne samo investicije, stalna briga o lokalnoj zajednici i ulaganje u životnu sredinu, naš su dodatni doprinos razvoju srpske ekonomije - rekao je Kostin Bork, generalni direktor "Lafarge BFC" i dodao da je poveravanje odgovornosti ljudima, a ne samo zadataka, najbolji način da se razviju njihove veštine, inicijative i motivacija.

Interna akcija "Više sa manje" pokrenuta je radi aktivnog uključivanja zaposlenih u kontrolu troškova fabrike. Za nepuna dva meseca stiglo je 80 predloga i inicijativa kojima je moguće povećati efikasnost poslovanja i ostvariti uštede. Od svih pristiglih predloga Izvršni odbor fabrike je izabrao dvedeset i jedan, od kojih je već tri četvrtine primenjeno, što ovoj akciji daje posebnu vrednost.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;