INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Projekat rekonstrukcije "Heterlenda" u tri faze

02.11.2016. | Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče (01.11.2016) dvorac „Heterlend“, u mestu Bočar, a nakon toga je izjavio da će projekat rekonstrukcije tog objekta biti realizovan u tri faze.

Prva faza se donosi na utvrđivanje namene objekta i njegovo uvrštavanje u mrežu objekata socijalne zaštite, što će biti učinjeno u saradnji sa resornim ministarstvom Vlade Srbije.

Potom će, najavio je, uslediti konkurs za izradu projekta, a onda će na osnovu tog projekta biti određena sredstva kojima će se finansirti izgradnja objekta. Mirović je ukazao da je reč o dugotrajnom procesu i da ne treba očekivati da se projekat brzo realizuje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U planu je, dodao je, da se do početka januara „Heterlend“ uvrsti u mrežu objekata socijalne zaštite, da se odredi njegova namena i broj korisnika, a da se onda krajem janura započne postupak izrade projekta.

- Ne želim da pričam o onome što se ranije dešavalo sa ovim dvorcem jer je to sada stvar pravosudnih organa, ali želim da istaknem da pre svega moramo da tačno odredimo šta želimo sa „Heterlendom“, ko će ga koristiti i koliko će ljudi u njemu biti zaposleno, te ko će finansirati njihov rad, kako bi krenuli u realizaciju projekta, jer ne želimo da izgradimo objekat samo da bi ga izgradili - naveo je pokrajinski premijer.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić je nakon obilaska „Heterlenda“ rekao da nekada slika govori više od hiljadui reči i da svi koji tu dođu mogu da se uvere u kako jadnom stanju se nalazi taj objekat, inače, namenjen smaštaju dece ometene u razvoju.
 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;