INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investitori se utrkuju za izgradnju vetroparka u Negotinu

18.01.2010. | Danas

Mogućnost izgradnje vetroparka na teritoriji opštine Negotin izazvala je veliko interesovanje potencijalnih investitora, pa su u razgovoru s predsednikom Privremenog organa opštine Negotin Ljubišom Đorđevićem predstavnici preduzeća "Solar Wind energy" iskazali spremnost da na Popadiji postave svoje merne stubove, ne bi li se uverili u isplativost ove investicije.

Tokom razgovora se čulo da je "Solar Wind energy" zainteresovan da preko svojih investitora izgradi vetropark ukupne snage 45MW, kao i da će u najskorije vreme ovdašnjoj lokalnoj samoupravi uputiti pismo o namerama.

Za izgradnju vetroelektrana na teritoriji opštine Negotin zainteresovano je i austrijsko preduzeće "Pricon Business Creation" sa sedištem u Novom Sadu, čiji su predstavnici nedavno razgovarali sa čelnim ljudima lokalne samouprave. "Pricon Business Creation" godinama se bavi izgradnjom vetroparkova širom Evrope, a njihovi su predstavnici u Negotinu istakli projekte u Češkoj, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Njihovi su planovi da u prvoj fazi na teritoriji negotinske opštine izgrade vetropark sa deset turbina pojedinačne snage dva MW ili ukupne snage 20 MW, u roku od godinu dana. Predstavnici ove austrijske firme zainteresovani su takođe da na teritoriji negotinske opštine formiraju i novu firmu u okviru svog preduzeća.

Generalni stav negotinske lokalne samouprave je spremnost da se izađe u susret i maksimalno pomogne svim investitorima koji žele da ulažu na teritoriji opštine Negotin.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

ALING-CONEL
ALING-CONEL
BAČKA PALANKA-GAJDOBRA
www.aling-conel.com

UNIPROM
UNIPROM
BEOGRAD-ZEMUN
www.uniprom.rs

TENGE
TENGE
KRNJEŠEVCI
www.tenge-doo.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;