Radovi na revitalizaciji u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ od 7. maja

05.05.2016. | Tanjug

„Elektroprivreda Srbije“ počinje prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu i u kapitalni remont jednog od dva najveća termo proizvodna kapaciteta u Srbiji EPS će uložiti oko 70 miliona evra, saopštilo je to javno preduzeće.

Radovi u okviru prve faze revitalizacije bloka TENT B2 počeće 7. maja, a nakon završetka remonta planirano je da to postrojenje početkom novembra ponovo bude vraćeno na mrežu.

- EPS projekat prve faze revitalizacije bloka TENT B2 na Ušću predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru EPS-a i najkrupniji u ogranku TENT – izjavio je v.d. direktora EPS Milorad Grčić na uvodnom sastanku sa predstavnicima više od 30 stranih i domaćih firmi koje će učestvovati u realizaciji tog projekta.

Predviđenih 70 miliona evra će biti uloženo za veću snagu i duži radni vek, saopštio je EPS.

- Posle 220.000 radnih sati, ovaj kapitalni remont bloka B2 doneće novih 200.000 radnih sati i povećanje snage za dodatnih 30 megavata, sa sadašnjih 620MW na 650MW. Pored produženja radnog veka, modernizacija će doprineti većoj pouzdanosti i energetskoj efikasnosti, kao i poboljšanju zaštite životne sredine – rekao je Grčić.

Grčić je istakao da će u realizaciji tog projekta u značajnom procentu učestvovati domaće firme i na taj način domaća privreda doprinosi očuvanju stabilnosti najveće srpske energetske kompanije, kao i da EPS i na ovom projektu potvrđuje opredeljenost da je angažovanje domaćih firmi jedan od najvažnijih zadataka.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević je najavio da će biti stvoreni uslovi za bezbedan rad svih učesnika na gradilištu kako bi tako obiman i složen posao protekao bez i jedne povrede, uz poštovanje svih planiranih rokova, kako u isporuci opreme tako i u završetku predviđenih radova.

Predstavljajući organizacionu šemu projekta, sastav rukovodećih timova, strukturu radova i rokove direktor TENT B i rukovodilac projekta Goran Lukić je predstavio tehničke ciljeve i istakao da su svi planirani radovi podeljeni u okviru sedam grupa i da će na gradilištu biti angažovano i do 1.100 ljudi.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...