INFONET-468X60-BANNER

Nokia Siemens izgubila aukciju od Ciena-e za kupovinu Nortel Networks

24.11.2009. | Jakša Jovović | Privredni pregled

Nokia Siemens Networks, kompanija koja se bavi distribucijom mrežne opreme, objavila je juče da je izgubila na aukciji za kupovinu kompanije Nortel Networks od rivala iz SAD, korporacije Sijena (Ciena Corp.), objavio je Volstrit žurnal. Kompanija NSN (Nokia Siemens Networks) saopštila je da je aukcija počela u petak i trajala tri dana:

- Smatramo da naša konačna ponuda predstavlja realnu procenu vrednosti kompanije na aukciji i da bi dalje nadmetanje bilo finansijski neopravdano - saopšteno je iz kompanije NSN. Finsko-nemačka kompanija je učestvovala na aukciji za kupovinu kanadskog distributera koji je u januaru objavio bankrot da bi proširila svoje prisustvo u oblasti optičkih mreža, navela je portparol kompanije Rita Mard i dodala da kompanija i dalje traži priliku za nove akvizicije ili nova partnerstva kako bi proširila svoje poslovanje. Ona je odbila da komentariše visinu poslednje ponude NSN i Sijene na aukciji.

Agencija Rojters saznaje da je pobednička ponuda Ciena-e za Nortel Networks iznosila 769 miliona dolara, a ponuda Nokia Siemens Networks-a bila je veoma blizu te cifre. Većina prodavaca mrežne opreme pokušava da ojača svoje pozicije u Severnoj Americi, najvećem svetskom tržištu telekomunikacione opreme. Udeo Nokia Siemens-a na globalnom infrastrukturnom tržištu, meren prihodima kompanija, opao je na 19,4% u trećem kvartalu, u odnosu na 20% u prethodnom kvartalu, pošto je kineska kompanija Huavei (Huawei Technologies Co.) postala drugi najveći svetski prodavac mrežne opreme, pretekavši NSN.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;