„Tašmajdanu“ rok – 28 dana!

17.02.2016. | J. Novaković | Novosti

Stadion „Tašmajdan“, čija rekonstrukcija traje više od četiri godine, biće gotov do polovine marta, ako bude ispoštovana klauzula u ugovoru koju je grad Beograd pre nekoliko dana potpisao sa izvođačem radova.

Firma „Samex group“ koja je zadužena za drugu fazu poslova na renoviranju ovog velelepnog objekta, trebalo je sve da završi do 14. februara. Međutim, radovi su se odužili pa je izvođač zatražio produžetak od 90 dana. Vršilac stručnog nadzora „Inženjering plus projekt“ predložio je da im se dozvoli dodatni 41 dan, ali je to Agencija za investicije i stanovanje Gradske uprave odbila i odobrila samo 28 dana od prvobitnog roka. Dakle, do sredine marta.

Radovi na obnovi ovog popularnog prestoničkog stadiona počeli su još septembra 2011. godine. Od tada su radnici zbog otkrivenih bunkera, klizišta, nalaženja adekvatnog kamena za popločavanje, ali i finansija, morali povremeno da odlažu alat. Sugrađani su se onda krajem protekle godine ponadali da će konačno videti nov prostor.

- Možda će već u decembru biti otvoreno i klizalište – izjavio je krajem oktobra 2015. Ljubiša Stojković iz „Samex group“, uz opasku da jedino vremenski uslovi mogu to da spreče.

Izgleda, međutim, da vreme nije išlo naruku izvođačima radova, pa je najavljeno gala otvaranje za 14. februar nedavno otkazano.

Kapacitet 10.500 ljudi

Stadion „Tašmajdan“ datira iz 1954. godine. Kroz svoj životni vek ugostio je mnoga značajna evropska i svetska sportska takmičenja, ali i koncerte velikih zvezda. Planirano je da posle rekonstrukcije dobije proširen kapacitet i da ima ukupno 10.500 mesta.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...