Donacija kompanije BASF Hemijskom fakultetu u Beogradu

20.11.2008. | BASF

Beograd, 20. novembar 2008. godine – Danas je u prostorijama Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu potpisan ugovor o donaciji vodeće svetske hemijske kompanije BASF namenjene za nabavku laboratorijske opreme neophodne za rad studentskih laboratorija i kompjuterske opreme koja će služiti za rad studentskih organizacija i elektronsko vođenje evidencije. Donacija iznosi 3.000 evra i deo je projekta kompanije BASF iz oblasti korporativne društvene odgovornosti čiji je cilj unapređenje istraživanja i nauke.

Ugovor su potpisali dekan Hemijskog fakulteta, profesor dr Živoslav Tešić, i direktor firme BASF Srbija d.o.o. Werner Längle, a potpisivanju ugovora je prisustvovala i dr Tanja Ćirković-Veličković, prodekan za nastavu. „Kao društveno odgovorna kompanija, BASF već nekoliko godina na globalnom nivou daje pozitivan doprinos društvenom razvoju tako što sprovodi programe korporativne društvene odgovornosti u sredini u kojoj posluje. U Srbiji smo sa ovim aktivnostima počeli prošle godine, sa ciljem da u naše poslovanje uključimo i širi drustveni aspekt i pomognemo razvoju i unapređenju društvene zajednice u kojoj smo poslovno angažovani. Drago mi je što smo ove godine u prilici da pomognemo Hemijskom fakultetu da kupovinom određene opreme obezbedi svojim studentima bolje uslove studiranja, a samoj ustanovi bolje uslove za rad”, izjavio je Werner Längle.

Komentarišući potpisani ugovor, profesor dr Živoslav Tešić, dekan Hemijskog fakulteta, rekao je: “ Veliko nam je zadovoljstvo da smo učinili prvi korak i uspostavili  saradnju. Kao što je poznato, BASF je svetski gigant u polju hemije. Hemijski fakultet je najznačajnija obrazovna i naučna srpska institucija, takođe u segmentu hemije. Obrazovanje mladih stručnjaka je naš prevashodni cilj, ali on nije u potpunosti ispunjen ako oni ne zauzmu odgovarajuća radna mesta i u hemijskoj industriji. Bilo bi nam drago kada bi u budućnosti naši diplomirani studenti nastavili ovu saradnju uključujući se i u neke razvojne i druge projekte BASF-a. ”

U okviru strategije korporativne društvene odgovornosti, sem donacije namenjene Hemijskom fakultetu, kompanija BASF je tokom 2008. pripremila niz projekata koji su bili realizovani u regionu centralne Evrope a namenjeni su naučnim i obrazovnim institucijama. Pored projekta sa Hemijskim fakultetom u Srbiji, slični projekti biće realizovani u Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...