Plafonski paneli za grejanje i hlađenje - oprema "Zehnder" u Srbiji

13.11.2009. | eKapija

Plafonski paneli za grejanje i hlađenje nemačkog proizvođača "Zehnder" predstavljeni su u Beogradu. Projektantskim i izvođačkim firmama predstavljen je način projektovanja i montaže sistema.

- Princip rada te opreme je zasnovan na zračenju tako da se ne zagreva vazduh u prostoriji već samo površina na koju je usmeren, praktično imitira sunčev dan na planini, kada vam je vruće i pored niske temperature vazduha. Ovakav princip omogućava uštedu u potrošnji energije i do 40% - navedeno je u saopštenju preduzeća "Etaž", koje je organizovalo skup.

Kako kažu u tom preduzeću, primena ovih sistema je pre svega u objektima sa velikim visinama plafona ali i u sportskim halama i stadionima, objektima sa osetljivim radnim okruženjem (stolarske, tkačke i šivačke radionice), radionicama sa velikom količinom prašine, crkvenim objektima.

- Sistem je modularan i prilagodljiv svakom prostoru. Takođe, moguće ga je kombinovati i sa drugim sistemima i instalacijama kao što je rasveta, ventilacija - navedeno je saopštenju.

Na prezentaciji su predstavljeni i modeli "Zehnder" radijatora."Zehnder" je predstavio model "Charleston", koga proizvodi već više od 60 godina. Osnovna karakteristika tog modela je mogućnost čišćenja svakog njegovog dela. Zbog te osobine radijatori su dobili "Hygienic" sertifikat, po evropskoj normi, koji im omogućava da budu ugrađivani tamo gde je čistoća od izuzetne važnosti poput zdravstvenih ustanova ili u farmaceutskoj industriji ali i u rezidencijalnim objektima, stoji u saopštenju.

Linkovi:

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...