Subotica: "SMB gradnja", "Cim Gas" i "Rotel" grade dalje pozorište

13.11.2015. | Tanjug

Konzorcijum subotičkih preduzeća „SMB gradnja”, „Cim gas” i „Rotel” dobio je posao izvršenja pete faze izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici, nakon sprovedenog pregovaračkog postupka javne nabavke.

Ovaj konzorcijum je bio jedini ponuđač na tenderu, ali je ta ponuda bila viša od obezbeđenih 225 miliona, zbog čega je tender obustavljen i prešlo se u pregovarački postupak.

Prema odluci o dodeli ugovora, koju je doneo gradonačelnik Subotice Jene Maglai, ovaj konzorcijom je snizio svoju ponuđenu cenu, odnosno „učinio je prihvatljivom”, nakon čega im je dodeljen ugovor za izvođenje radova. Maglai očekuje da će najkasnije sutra biti potpisan ugovor sa izvođačem, a početak radova očekuje za desetak dana.

- Znači da nećemo izgubiti 200 miliona dinara koliko nam je obezbeđeno sa republičkog i pokrajinskog nivoa, samo će se prolongirati rokovi za realizaciju i povlačenje sredstava – rekao je Maglai danas novinarima u pauzi zasedanja Skupštine grada.

Peta faza izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici, višegodišnjeg projekta koji po ugovoru finansiraju Grad Subotica, Pokrajina Vojvodina i Ministarstvo kulture, obuhvata radove na izgradnji novog dela zgrade. Sledi nakon četvrte faze u okviru koje je kompletno završen spoljašnji deo starog, zaštićenog dela zgrade.

Sam tenderski postupak trajao je duže od očekivanog, pošto je beogradski „Beomaks” zatražio zaštitu od „Agencije za zaštitu ponuđača“, koju je ova odbila.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...