Siniša Mali: Svetski standardi u izgradnji „Beograda na vodi”

19.10.2015. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je za „Tanjug“ da se u izgradnji projekta „Beograd na vodi” prate svetski standardi, i da se već krenulo sa izradom šipova u tlu ispod prve dve stambene kule za koje je postavljen kamen temeljac.

On je objasnio da projekat izgradnje dve kule u okviru „Beograda na vodi” predviđa izradu šipova i bareta, kao deo fundiranja objekta, ističući da je to svetska praksa.

- Pratimo svetske standarde u građevinarstvu, tako da smo krenuli sa izradom šipova u tlu ispod kula, kojih će biti 456, a za nekoliko dana počinje i izrada bareta. Koristi se najmodernija tehnologija, s obzirom na to da arapski investitor insistira na kvalitetu – rekao je Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, u tlo će biti pobijeno više od 10 kilometara šipova, a svaki od njih je na dubini od 22 metra. Biće postavljeno i 192 komada bareta, na dubini od 30 metara.

- Takozvano fundiranje, koje podrazumeva izradu šipova i bareta će trajati 152 dana, a posle 100 dana od kamena temeljca će sa radom krenuti i firma koja će se baviti konstrukcijom, odnosno radovima iznad zemlje, naveo je gradonačelnik i dodao da to znači da će radovi ispod i iznad zemlje teći paralelno – podvukao je Mali. - Važno je istaći i da se poštuju najstroži svetski standardi po pitanju fundiranja.

Dve rezidencijalne kule će imati po 20 spratova, a biće površine 68.000 metara kvadratnih.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...