INFONET-468X60-BANNER

Asfaltirane tri ulice, Invest gradnja plaća penale zbog probijanja rokova

22.09.2015. | Jugmedia

Završeno je asfaltiranje tri ulice u Podrum naselju, ali će leskovačko preduzeće „Invest gradnja“ platiti penale od 950.000 dinara jer posao nije na vreme završilo.

Naime, ovo preduzeće nije obavilo radove u roku od 90 dana, kako je to predviđeno ugovorom, pa će biti kažnjeno s pet posto od ugovorene cene koja iznosi 19 miliona dinara.

- Normalno je da dobiju negativne reference kada ne postupaju po nalogu „Direkcije za urbanizam i izgradnju“. Sećate se da su kažnjeni bili i izvođači radova na obilaznici oko Leskovca. Kada smo predali tu saobraćajnicu građanima na korišćenje ustanovili smo da asfaltiranje nije bilo kvalitetno urađeno pa su morali da skinu ceo sloj i ponovo odrade posao – kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović koji sa saradnicima obišao ove ulice.

U „Direkciji za urbanizam i izgradnju“ ističu da su na ime sličnim penala i kazni u poslednjih godinu dana od „nesavesnih“ izvođača naplatili 3 miliona dinara.

- To je postala praksa i od toga nećemo odustati. Građanima želimo da pružimo samo najbolje usluge. Ko kasni s rokovima ili loše izvede radove moraće da snosi posledice – ističe direktor Milenko Milenković.

Reč je asfaltu ukupne dužine 670 metara u ulicama Dobrivoja Španca, Danila Nerandžića i Čergarskoj. Pre toga je po projektu u njima urađena nova vodovodna mreža.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;