INFONET-468X60-BANNER

AECOM preuzeo Ellerbe Becket

28.10.2009. | Architect Magazine

Projektni biro iz SAD Ellerbe Becket ove godine proslavlja veliki jubilej - stogodišnjicu postojanja. Istovremeno, pre dva dana najavio je da je vlasništvo nad njim preuzela kompanija AECOM koja je već kupila biroe DMJM, Spillis Candela i EDAW. Detalji transakcije nisu objavljivani.

- Mi poslujemo odlično - kaže direktor Rick Lincicome iz Ellerbe-a - Ali bilo smo previše fokusirani na projektovanje zdravstvenih ustanova (što je činilo oko 80% delatnosti firme), i takođe, potrebno je da delatnost proširimo i u geografskom smislu.

Pre dve godine direktori ovog biroa počeli su da traže poslovnog partnera koji bi pomogao firmi da proširi svoje delatnosti i obezbedi im sigurnost na tržištu u narednim godinama. Bili su zainteresovani i za kupovinu drugih biroa ali i za prelazak pod okrilje neke veće kompanije. Međutim, udar krize krajem 2008. godine prekinuo je nekoliko pregovora.

Do proleća 2009. godine biro Ellerbe, koji zapošljava 450 ljudi u pet kancelarija u SAD i dve na Bliskom Istoku, bio je spreman da nastavi pregovore sa kompanijom AECOM, koja zapošljava čak 44.000 radnika.

- Imamo komplementarnog partnera - dodaje Lincicome - Oni rade urbano planiranje i master planove, rade u sedam proveincija u Kini, imaju kancelarije u Australiji i na Bliskom Istoku. Bilo bi potrebno mnogo vremena da Ellerbe sam dođe na taj nivo poslovanja.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;