AECOM preuzeo Ellerbe Becket

28.10.2009. | Architect Magazine

Projektni biro iz SAD Ellerbe Becket ove godine proslavlja veliki jubilej - stogodišnjicu postojanja. Istovremeno, pre dva dana najavio je da je vlasništvo nad njim preuzela kompanija AECOM koja je već kupila biroe DMJM, Spillis Candela i EDAW. Detalji transakcije nisu objavljivani.

- Mi poslujemo odlično - kaže direktor Rick Lincicome iz Ellerbe-a - Ali bilo smo previše fokusirani na projektovanje zdravstvenih ustanova (što je činilo oko 80% delatnosti firme), i takođe, potrebno je da delatnost proširimo i u geografskom smislu.

Pre dve godine direktori ovog biroa počeli su da traže poslovnog partnera koji bi pomogao firmi da proširi svoje delatnosti i obezbedi im sigurnost na tržištu u narednim godinama. Bili su zainteresovani i za kupovinu drugih biroa ali i za prelazak pod okrilje neke veće kompanije. Međutim, udar krize krajem 2008. godine prekinuo je nekoliko pregovora.

Do proleća 2009. godine biro Ellerbe, koji zapošljava 450 ljudi u pet kancelarija u SAD i dve na Bliskom Istoku, bio je spreman da nastavi pregovore sa kompanijom AECOM, koja zapošljava čak 44.000 radnika.

- Imamo komplementarnog partnera - dodaje Lincicome - Oni rade urbano planiranje i master planove, rade u sedam proveincija u Kini, imaju kancelarije u Australiji i na Bliskom Istoku. Bilo bi potrebno mnogo vremena da Ellerbe sam dođe na taj nivo poslovanja.

Linkovi:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...