INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Navigator Business Center2 u izgradnji

24.07.2015. | Beobuild

Sa početkom izgradnje maloprodajnog parka u Subotici i sada poslovnog objekta u novobeogradskom bloku 43, kompanija „MPC Properties“ ponovo postaje investiciono aktivna u više tržišnih segmenata. Od više projekata planiranih za gradnju u okviru bloka 43, prvi od njih koji je ušao u reazliaciju je upravo MPC-ov „Navigator Business Center“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovaj kancelarijski blok imaće ukupno (GBA) 22.000 kvadratnih metara, od čega je 6.000m² na dve podzemne etaze i oko 16.000m² na nadzemnim spratovima. Na raspolaganju će biti 202 parking mesta, gde je 146 u podzemnoj garaži a preostalih 56 na otvorenim parkinzima u okviru placa. Kada se završi, ovaj objekat će tržištu ponuditi dodatnih (GLA) 14.600m² prvoklasnog kancelarijskog prostora od čega je oko 40% već izdato. Budući zakupci mogu da biraju kancelarijski prostor površine u rasponu od 285 do 1.730 kvadratnih metara po spratu.

Prema konačnom rešenju ovaj slobodnostojeći objekat imaće devet nadzemnih i dve podzemne etaže (Po+Pr+8), a biće atrijumskog tipa sa centralnim pešačkim koridorom koji omogućava prolaznost unutrašnjeg dvorišta. Širina tog pešačkog koridora je 12 metara i on u prizemlju deli objekat na dva vizuelna i funkcionalna krila sa komercijalnim sadžajima. Dva vertikalna komunikaciona jezgra pozicionirana su sa obe strane pešačkog koridora i povezivaće nadzemne delove objekta sa podzemnom garažom.

Prvobitno rešenje koje smo predstavili je blago izmenjeno, pre svega sa dodatnom podzemnom etažom, ali i revidovanim rešenjem fasade. Za sada je poznato da će u okviru centra poslovati restoran, banka, prodavnica mobilnih telefona, frizerski salon, mini market. Takođe valja napomenuti da će u okviru objekta biti dostupan i vrtić za dnevno čuvanje dece ukupne površine oko 500m². U okviru zgrade planiran je ozelenjen atrijum kao i krovna terasa za odmor i relaksaciju zaposlenih. Na objektu su od samog starta projektovanja poštovani standardi zelene gradnje, pa će ovaj objekat biti i sertifikovan prema LEED standardima.

Investitor u bloku 43 je kompanija „Balkans Real Estate“ (MPC Properties), dok se vrednost projekta procenjuje na oko 20 miliona evra. Rok za završetak objekta je septembar 2016, a glavni izvođač je „Energogroup“ iz Beograda. U prilogu pogledajte rendere konačnog rešenja i sveže fotografije sa gradilišta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;