INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja obilaznice i kanalizacione mreže u Osečini - uloženo više od 60 miliona dinara

20.10.2009. | Beta

U Osečini je u toku izgradnja obilaznica oko te varošice i deo kanalizacione mreže, saopštila je Opštinska služba za odnose sa medijima.

Za prvih pola kilometra obilaznice obezbeđeno je 29,6 miliona dinara, dok će u 1,3 kilometara kanalizacione mreže i asfaltiranje tri ulice biti investirano 31,5 miliona dinara.

Novac za obe investicije je iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), kao regionalnim projektima Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije.

Prva faza obilaznice koja će biti dugačka 1,7 kilometara, biće završena za dva meseca i delimično će osloboditi centar Osečine od kamiona. Glavna ulica u centru te varoši je deo magistralnog puta Valjevo-Loznica.

Tokom 2008. godine u Osečini je izgrađen kanalizacioni kolektor, tako da je bilo moguće započeti i izgradnju kanalizcione mreže.

Kanalizaciju će za dva meseca dobiti dve ulice u kojima che biti rekonstruisana vodovodna mreža, a potom će biti asfaltirane.

U Osečini planiraju da privredni i administrativni centar Podgorine za dve godine bude potpuno "pokriven" kanalizacijom što podrazumeva i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 

 

Komentari: 1

Zivan M.Lajsic 29.07.2010 19.39.33

Hvala bogu poceli radovi na putu Valjevo-Loznica i treba ova magistral da bude gotova iduce godine. Takodje potvrdjuje i pomocnik ministra za infrastrukturu Milorad Ilic da su nastavljeni radovi pruge Valjevo - Loznica i koju kredutira rusko ministarstvo za infrastrukturu. Radovi pruge Valjevo - Loznica zapoceti su 1914 godine (uoci) Prvog svetskog rata, novi pokusaj 1941 i dosao Drugi svetski rat, treci put 1990-1998 ,napade Nato i cetvrta odluka ove srpske proevropske vlade je resila da sad zavrsi ovu veoma vaznu privrednu prugu za zapadnu Srbiju. Napominjem Valjevci su vredni i posteni i ” po junastvu davno proslavljeni” kako u prvom, drugom , i u trecem ustanku protiv nemackog okupatora na celu sa prvim evropskim revolucionarom Drazom na Ravnoj Gori. u Drugom svetskom ratu.
Necu sa ovom istorijom da preterijum ali zato prepustam srpskim biracima neka sami ocene koliki je strateski i privredni znacaj ovog kraja za zapadnu Srbiju i Srpsku Republiku u BiH ( uostalom ova izgradnja pruge dovoljno svedoci) i ova srpska proevropska vlada je konacno spremna da zavrsi modernu magistralu i savremenu prugu od Valjeva do Loznice u Srbiji.
Bog cuva Srbe!

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;