INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za "Reciklažni centar" u Kragujevcu 45 miliona dinara

27.05.2015. | E-kapija

Kragujevac bi uskoro mogao da dobije Reciklažni centar, prenosi kragujevački gradski sajt. Naime, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i Radoslav Matić, direktor JKP „Čistoća Kragujevac“ potpisali su Aneks ugovora o izgradnji i opremanju „Reciklažnog centra grada Kragujevca“ u vrednosti od 45 miliona dinara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ocenio je da je izgradnja „Reciklažnog centra“ prvi korak uvođenja sistema upravljanja otpadom i da je u planu izgradnja dva do tri takva centra na teritoriji grada koji bi rešili pitanja prikupljanja, selekcije i deponovanja otpada.

- Ovo je pilot projekat za čiju realizaciju smo dobili sredstva od resornog ministarstva, od izrade projekta do stavljanja u upotrebu samog centra, tako da grad Kragujevac nema nikakva ulaganja osim što će se „Reciklažni centar“ graditi na zemljištu koje je u vlasništvu JKP „Čistoća“. Izgradnja „Reciklažnog centra“ će biti deo velikog sistema kojim će biti regulisano upravljanje otpadom u gradu Kragujevcu a samo jedan šraf u čitavom tom uređenju – rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Aneks sporazuma za izgradnju reciklažnog centra koji je potpisan podrazumeva finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za kompletnu izradu projekta, pripremne radove, izgradnju samog objekta i opremanje reciklažnog centra.

- U pitanju je 45 miliona dinara od kojih će 2 950 000 dinara biti izdvojeno na izradu tehničke dokumentacije što je velika stvar kada je u pitanju sistem upravljanja otpadom u gradu Kragujevcu i mislim da će biti od velike pomoći da stručne službe, da na pravi način reše pitanje komunalnog otpada u gradu Kragujevcu, a Ministarstvo je spremno da pruži podršku za sva pitanja i svaku vrstu pomoći – istakla je Stana Božović, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Prema rečima Radoslava Matića, direktora Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“, Reciklažni centar će biti izgrađen na zemljištu koje je u vlasništvu ovog preduzeća u Industrijskoj zoni a projekat je već urađen.

- Lokacija izgradnje „Reciklažnog centra“ je u Industrijskoj zoni, neke aktivnosti koje se tiču izgradnje su već u toku, projekat je završen, prikupljena je potrebna projektna dokumentacija i očekujemo izdavanje građevinske dozvole kada počinjemo sa daljim aktivnostima – rekao je Matić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;