"Magneti Marelli" kupuje "Zastava kamione"?

05.10.2009. | B92

Kompanija "Magneti Marelli" mogla bi uskoro da postane novi vlasnik "Zastava kamiona" iako je ranije bilo najavljivano da će "Iveco" kupiti tu fabriku.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da su u završnoj fazi pregovori da "Zastavu kamione" preuzme kompanija "Manjeti Mareli". Italijanski "Iveco" je, sa druge strane, veoma blizu odluke da u bescarinskoj zoni Korman polje nadomak Kragujevca gradi fabriku autobusa.

Delegacija "Iveco" i zvaničnici Ministarstva ekonomije pregovaraju o izgradnji fabrike autobusa u Kragujevcu.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da bi uskoro trebalo da budu saopštene i konkretne informacije.

Direktor "Zastava kamiona" Đorđe Nestorović ističe da je prilikom poslednje posete delegacije kragujevačke fabrike Iveku, menadžment italijanske kompanije saopštio da će dalji pregovori o preuzimanju biti vođeni sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja.

I sindikalni lideri čuli su da "Magneti Marelli" razmišlja da preuzme fabriku, ali izražavaju nevericu sve dok dogovor ne bude preciziran ugovorom.

Poznavaoci prilika ocenjuju da bi zvanične informacije o dolasku "Iveca" i "Magneti Marellia" u Kragujevac mogle biti saopštene nakon posete predsednika Borisa Tadića i ministra Mlađana Dinkića "Fiatu" polovinom novembra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...