INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Nova petlja od "Prokopa" do Hitne

16.03.2015. | J. Novaković | Novosti

„Prokop“ sa jedne i Hitnu pomoć sa druge strane, te saobraćajnica Transverzala, koja će se prostirati od železničke stanice Beograd centar do Bulevara oslobođenja, samo su neke od novina predviđenih najnovijim planom detaljne regulacije zemljišta veličine 11 hektara na opštini Savski venac.

Izgradnjom pomenute petlje zadržaće se prilazi MUP i Hitnoj pomoći, a sa suprotne strane nići će kružna raskrsnica iz koje će se ulaziti u kompleks „Beogradske industrije piva“ (BIP). Od ovog preduzeća nova ulica vodiće na donji stanični trg, a sa njega preko Labske, Gučevske i još jedne planirane saobraćajnice dolaziće se do gornjeg staničnog dela. Prema projektu, u kompleksu buduće železničke stanice osvanuće i nova trasa metroa, pravac od Slavije ka Banovom brdu.

U okviru pomenutog terena, planira se gradnja i dva dečja vrtića za 160 mališana. Kako se navodi u Planu, oni su predviđeni za najmlađe koji već žive na ovoj teritoriji, ali ostavlja se i 40 mesta za prinove budućih stanara. Novih stanovnika biće, prema procenama, 800, koliko otprilike i sada ima žitelja.

Neki od novih stanara domove će potražiti u nekoj od zgrada u čijem će sklopu biti 557 stanova. Tom prilikom biće izgrađeno 100.000 stambenih i komercijalnih kvadrata u koje će se smestiti razne firme. Oni će „prošarati“ ulice, zelenilo i postojeće objekte podno Topčiderskog brda.

Asfaltirani put pod nazivom „Transverzala“ biće glavna kopča između buduće glavne železničke stanice i Bulevara oslobođenja. On će vijugati trasom od Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, Gučevskom, preko auto-puta do pomenutog odredišta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;