INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zagrebgradnja i Holcim potpisali ugovor za gradnju bolnice

04.03.2015. | SEEbiz

Građevinska preduzeća „Zagrebgradnja“ i „Holcim“ potpisali su ugovor o isporuci betona za gradnju Opće bolnice u Puli. Ugovorom je osigurana isporuka 18.000 kubika betona, pri čemu će „Holcimov Centar za inovacije i projekte“ biti odgovoran za optimizaciju betona i zahtevne recepture, a beton će proizvoditi „Holcimov“ dugogodišnji partner i kupac cementa „Beton Tomišić“ d.o.o. iz Žminja.

- „Zagrebgradnja“ pri svakom projektu podiže lestvicu efikasnosti na gradilištu. Zato nam je važno imati dobavljače koji nas prate i kvalitetom i brzinom. Obzirom da smo na dosadašnjim projektima bili zadovoljni sa „Holcimovim“ proizvodima i iskustvom, a sad nam „Centar za inovacije i projekte“ stoji na raspolaganju za dodatne mogućnosti, izuzetno mi je drago da smo ugovor o saradnji potpisali upravo s „Holcimom“ – rekao je Branko Vojnović, predsednik uprave „Zagrebgradnje“.

- Prema zadnjim podacima „Državnog zavoda za statistiku“ građevinski radovi u Hrvatskoj su i dalje u padu. Upravo zbog toga je gradnja bolnice u Puli od velikog značaja ne samo za dobar zdravstveni standard stanovnika Istre, već i za celokupnu privredu Istre. Nadam se da će se u Istri uskoro pokrenuti i drugi građevinski projekti, kako bi se korištenjem građevinskih proizvoda koji su lokalno proizvedeni pokrenuo tako dugo očekivani privredni rast – rekao je Alan Šišinački, predsednik uprave „Holcima“ u Hrvatskoj.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;