INFONET-468X60-BANNER

Žitište sredinom sledeće godine dobija prečistač otpadnih voda - u toku konkurs za izvođača radova

23.09.2009. | eKapija

U opštini Žitište do kraja 2009. godine počeće radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Javno preduzeće "Razvoj" iz Žitišta je nosilac projekta, a Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan će uložiti u taj komunalni infarstrukturni objekat 50 miliona dinara.

- Ovaj prečistač je predviđen za 3.500 hiljade stanovnika koliko se očekuje da će ih biti u Mesnoj zajednici Žitište za trideset godina. Sada građana imaju brojne poteškoće kada se podigne nivo podzemnih voda, tako da je ovaj projekat, čiji završetak očekujemo do sredine sledeće godine, veoma značajan za našu opštinu – rekao je u razgovoru za "eKapiju" Ljubinko Petković, tehnički direktor JP "Razvoj".

Prema njegovim rečima, to je prva faza regulacije otpadnih voda u opštini Žitište jer je predviđena mogućnost da na prečistač u MZ Žitište pridruže i MZ Torak i MZ Ravni Topolovac.

Konkurs za izvođača radova je u toku, a projekat je uradio Građevinski fakultet iz Beograda i "Ehting" iz Beograda, preduzeće za projektovanje, inženjering i konsalting u hidrotehnici i građevinarstvu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;