Igl hils gradi novi grad blizu Kaira

02.03.2015. | B-92

Kompanija „Igl hils“ (Eagle Hills) Mohameda Alabara planira da u blizini egipatske prestonice Kaira izgradi potpuno novi grad, a projekat je vredan 80 milijardi dolara.

Izgradnja „grada budućnosti“ bi trebalo da traje 12 godina, a kako prenosi agencija „Blumberg“, predviđeni su aerodrom, hoteli, bolnice, škole i veliki tržni centar.

Kompanija u srpskoj javnosti poznata po projektu „Beograd na vodi“, jedna je od dve koje su u najozbiljnijim pregovorima sa egipatskim vlastima, a sajt „Arabian biznis“ tvrdi da će ona dobiti posao.

Projekat će zvanično biti predstavljen sledećeg meseca na međunarodnoj investitorskoj konferenciji u Egiptu, a grad će biti izgrađen istočno od Kaira.

Egipatski zvaničnici nisu rekli sa kojim firmama se pregovara, ali je ministar za investicije Ašraf Salman potvrdio za „Blumberg“ da je izbor „sužen na dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata“.

Kompaniju „Igl hils“ vodi tim direktora iz firme „Emar propertis“, među kojima je i predsednik Emara Mohamed Alabar, koji je prošle godine bio u Beogradu na predstavljanju projekta „Beograd na vodi“. Kako piše „Blumberg“, iz kompanije nisu želeli da komentarišu ovaj projekat.

Egipatski premijer Ibrahim Mehleb je nedavno rekao da očekuje od „Emara“ da igra ključnu ulogu u „izgradnji novog glavnog grada Egipta“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...