IZOLACIJA-468X60-BANNER

Za izgradnju dva mosta na Dunavu potrebno 110 miliona evra

07.11.2008. | Build Up

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da će gradu za izgradnju dva nova mosta na Dunavu biti potrebno oko 110 miliona evra. Pavličić je na prezentaciji investicionih potencijala Novog Sada na sajmu Investekspo rekao da su izgradnja drumskog mosta na stubovima porušenog mosta "Franca Jozefa" i drumsko-železničkog mosta na mestu srušenog Žeželjevog mosta investicioni prioriteti grada.

"Drumski most koštao bi oko 50 miliona evra, a drumsko-železnički između 55 i 60 miliona", rekao je Pavličić i dodao da se dalji razvoj Novog Sada ne može zamisliti bez popravke starih i izgradnje novih mostova. Akademik Nikola Hajdin rekao je u ime stručnog tima koji će koordinirati izgradnju novog drumskog mosta da bi izgradnja mogla da bude završena tokom 2012. godine. On je rekao da su mostovi na Dunavu od suštinskog značaja za razvoj grada u bilo kom smislu, ali se na rekonstrukciji Mosta slobode malo po tom pitanju radilo.

"Tendencija Novog Sada je da gradi supermoderne mostove, a jedan od takvih je upravo Most slobode, koji ima sve karakteristike mosta 21. veka", kazao je Hajdin. Kako je rečeno na prezentaciji, pored izgradnje mostova investicioni prioriteti Novog Sada su i izgradnja drumske obilaznice oko Novog Sada, izgradnja marine na Dunavu i zamena nepokretnosti sa Vojskom Srbije i Železnicama Srbije. Kao ostali investicioni projekti koji su navedeni u planu razvoja Novog Sada nalaze se i izgradnja nove deponije i centralnog gradskog prečistača otpadnih voda. Čelnici grada danas su ponudili partnerski odnos svim zainteresovanim investitorima u izgradnji pomenutih infrastrukturnih projekata.
 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;