INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bez dogovora sa "Esmarkom"

18.02.2015. | Novosti

Amerikanci ne dolaze drugi put u Smederevo. Vlada Srbije odlučila je da ne potpiše ugovor s američkom kompanijom „Esmark“ i to na predlog privatizacionog savetnika (KPMG) i Komisije za model ostvarenja strateškog partnerstva, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Time je stavljena tačka na višenedeljne pregovore sa menadžerima čeličane iz Pitsburga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kao pravi razlog za odustajanje od „Esmarka“, Vučić je naveo činjenicu da nisu dobijene garancije da će „Železara“ nastaviti da radi i kad budu potrošene rezerve sirovina.

- Nismo dobili garancije da će se očuvati naš obrtni kapital i da neće biti potrošene sve sirovine, a potom fabrika napuštena uz obrazloženje da tržište nije dobro i da na taj način izgubimo 120 miliona dolara – naveo je Vučić.

Premijer je rekao da je od „Esmarka“ traženo da ne spušta obrtni kapital ispod 100 miliona dolara da bi se uvek imalo sirovina na početnom nivou.

- Oni to nisu prihvatili i tražili su spuštanje na 50 miliona. Onda smo mi tražili 70, a oni nisu hteli – rekao je Vučić.

Najveći problem srpske Vlade je bilo, kako su „Novosti“ danas objavile, to što su Amerikanci odbili da sačuvaju sva radna mesta. Hteli su da otpuste 3.500 ljudi. Predsednik Vlade je naveo da je vlasnika „Esmarka“ molio da nam izađe u susret da Srbija ima pravo supotpisivanja u prvih devet meseci da bismo kontrolisali način trošenja sirovina, nabavke i prodaju čelika.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;