IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Pušten u rad prečistač otpadnih voda u Janošiku kod Alibunara

22.09.2009. | eKapija

U mestu Janošik u opštini Alibunar završena je izgradnja kanalizacije i pušten u rad prečistač otpadnih voda. Ovaj komunalni infrastrukturni objekat, u čiju izgradnju je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine investirao 62 miliona dinara, simbolično je pustila u rad potpredsednica IV Vojvodine Ana Tomanova Makanova, u prisustvu predstvanika Vlade Slovačke, potpredsednika Skupštine Vojvodine Martina Zloha, predsednika opštine Alibunar i Kovačica, i meštana Janošika.

Kako je navedeno na sajtu IV Vojvodine, prečistač otpadnih voda pušten je probno u rad, a u potpunoj funkciji biće za 2-3 godine kada se formira dovoljan broj bakterija koje razgrađuju fekalne vode.

- Reč je o kapitalnom projektu za ovu sredinu, jer će se otpadne vode čistiti, puštati u kanal, a potom ponovo koristiti za navodnjavanje - rekla je Ana Tomanova Makanova izrazivši zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan zajedničkim ulaganjem Fonda za kapitalna investicije, Vlade Slovačke, odnosno mesta Mijeva, opštine Alibunar i samih meštana Janošika.

Predsednik Mesne zajednice Janošik Milan Kotruc rekao je da zbog velikog priliva atmosferskih voda, meštani nisu bili u mogućnosti da vodu koju uzimaju iz vodovodne mreže ispuštaju normalno, na nego se ta voda stalno izlivala i prelivala po dvorištima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;