Pušten u rad prečistač otpadnih voda u Janošiku kod Alibunara

22.09.2009. | eKapija

U mestu Janošik u opštini Alibunar završena je izgradnja kanalizacije i pušten u rad prečistač otpadnih voda. Ovaj komunalni infrastrukturni objekat, u čiju izgradnju je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine investirao 62 miliona dinara, simbolično je pustila u rad potpredsednica IV Vojvodine Ana Tomanova Makanova, u prisustvu predstvanika Vlade Slovačke, potpredsednika Skupštine Vojvodine Martina Zloha, predsednika opštine Alibunar i Kovačica, i meštana Janošika.

Kako je navedeno na sajtu IV Vojvodine, prečistač otpadnih voda pušten je probno u rad, a u potpunoj funkciji biće za 2-3 godine kada se formira dovoljan broj bakterija koje razgrađuju fekalne vode.

- Reč je o kapitalnom projektu za ovu sredinu, jer će se otpadne vode čistiti, puštati u kanal, a potom ponovo koristiti za navodnjavanje - rekla je Ana Tomanova Makanova izrazivši zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan zajedničkim ulaganjem Fonda za kapitalna investicije, Vlade Slovačke, odnosno mesta Mijeva, opštine Alibunar i samih meštana Janošika.

Predsednik Mesne zajednice Janošik Milan Kotruc rekao je da zbog velikog priliva atmosferskih voda, meštani nisu bili u mogućnosti da vodu koju uzimaju iz vodovodne mreže ispuštaju normalno, na nego se ta voda stalno izlivala i prelivala po dvorištima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...