Sajmovi investicija i građevinarstva u Novom Sadu

04.11.2008. | eKapija

Sajmovi investicija i građevinarstva počeli su danas (4. novembar 2008. godine) u Novom Sadu. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je na otavaranju sajmova rekao da je u Vojvodini u proteklih nekoliko godina osnovano oko 1.800 kompanija i investirano oko četiri milijarde evra.

- Poreska politika i olakšice koje daje država izuzetno su povoljne za investitore, što Srbiju i Vojvodinu čine investiciono vrlo atraktivnim područjima, a na lokalnim samoupravama i pokrajini je da dodatno doprinose privlačenju inevstitora, pre svega opremanjem infrastrukture - rekao je Pajtić. On je izrazio zadovoljstvo što je sajam Investexpo za 50% veći nego prošle godine.

Teme 3. sajma investicija "Investexpo" i 24. međunarodnog sajma građevinarstva su promocije investicionih potencijala Srbije, Vojvodine, lokalnih i regionalnih razvojnih projekata, kao i noviteti u građevinskoj industriji. Na tim sajamskim izložbama učestvuje oko 220 izlagača i 39 opština i gradova u Srbiji, koje su predstavile svoje investicione potencijale, a biće prisutni i izlagači iz oblasti energetike, elektronike, telekomunikacija, logistike i transporta.

Njihov nastup prate i stručne aktivnosti u Kongresnom centru "Master", gde će, kroz tribine, prezentacije i okrugle stolove, planove i projekte promovisati republička ministarstva, pokrajinski sekretarijati, fondovi AP Vojvodine, lokalne samouprave, finansijske institucije i nevladine organizacije, kao i ostali učesnici odnosno firme i asocijacije iz oblasti građevinarstva.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...