INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Đilas: Zemljište pod istim uslovima za sve velike firme

20.08.2009. | Beta

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je juče (19.8.2009.) da nijedna velika firma, pa ni švedski proizvođač nameštaja Ikea neće dobiti zemljište u Beogradu "po specijalnim uslovima, na koje ostali nemaju pravo".

Odgovarajući na pitanje novinara da li ima saznanja o tome da Ikea odustaje od izgradnje objekta u Beogradu, Đilas je rekao da nema takvih informacija i da, koliko on zna, razgovori o lokaciji i dalje traju.

"Dogovor sa Ministarstvom ekonomije o izgradnji fabrike u Srbiji nisu mogli da garantuju, ali, kao i svakoj velikoj firmi koja je spremna da investira u Beograd, mi smo spremni da im pomognemo. Ja očekujem da će se taj projekt na ovaj ili onaj način na kraju realizovati", kazao je Đilas novinarima u Beogradu.

Regionalni direktor Ikee za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Dragan Skalušević je juče rekao da prepreku dolasku Ikee u Srbiju predstavlju visoka cena zemljišta i birokratska procedura.

 

 

Komentari: 1

Milan Jovanović 20.08.2009 16.07.18

Koliko se ja razumem u poslove sa zemljištem, a razumem se dosta, to za sve pod istim uslovima, ovde znači da bi trebalo kao i svi ostali da potplate nekoga iz državne administracije i onda da lako dobiju zemljište. Drugi način bi bio da kupe od kriminalaca koji su na prvi način već pokupovali istu zemlju, a treći način bi bio da lepo ko ljudi odustanu od posla da ne prave konkurenciju nekim našim članovima i da se vrate u te svoje zemlje. Nismo ni NIS dali pod nekim tamo uslovima pa ne damo ni našu zemlju.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;