INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Da li planirate zastakljivanje terase?

18.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Mnogi razmišljaju o zastakljivanju terase i isplativosti takve investicije. Jedan od najčešćih razloga za zastakljivanje je da se taj otvoreni prostor što bolje iskoristi tokom cele godine, ali obično se javljaju nedoumice poput ovih: Koji materijal ugraditi? Da li je bolji aluminijum, PVC ili drvo? Koju vrstu stakla treba postaviti? Daćemo vam neke smernice, a možete se obratiti za savet i ponudu proizvođačima VEKA PVC prozora i vrata.

Zastakljena terasa

VEKA profili garantuju odličnu izolaciju (Foto: Veka)

Zahvaljujući svom višedecenijskom iskustvu, kompanija VEKA kontinuirano radi na usavršavanju i unapređenju svojih PVC profila i pratećih sistema, pronalazeći najbolja rešenja za svaki prostor, kako poslovni tako i porodični.

Koji je najbolji materijal za zastakljivanje vaše terase?

Ako zastakljivanjem terase želite da ona postane još jedan deo enterijera vašeg doma, preporučujemo da budete posebno pažljivi pri odabiru materijala koji će biti upotrebljen: ne nude svi materijali iste prednosti izolacije.

Zašto bi trebalo da izaberete PVC?

  • Zastakljivanje terase PVC materijalom pomaže u poboljšanju toplotne izolacije vašeg doma. Dobra izolacija doprinosi korišćenju manje energije, što ujedno smanjuje emisiju CO2 u atmosferu planete.
  • PVC je veoma izdržljiv materijal i otporan na uslove životne sredine. Iz tog razloga garantuje dug životni vek PVC prozora na vašoj terasi.
  • Veoma je otporan materijal, koji obezbeđuje optimalnu zaštitu od požara ili drugih vrsta agresija, kao što su udarci ili ogrebotine.
  • Zastakljene terase, isto kao i sami PVC prozori i vrata na vašem domu, mogu se prilagoditi različitim dekorativnim stilovima zahvaljujući širokom spektru završnih obrada.

Veka profili

VEKA profili (Foto: Veka)

Prednosti zastakljivanja terase

Klimatizacija: zastakljena terasa delovaće kao toplotna barijera, posebno ako je napravljena od dobrog izolacionog materijala, kao što je PVC i ima kvalitetno staklo.

Zvučna izolacija: najbolje je zastakliti terasu kvalitetnim profilom, kao što je PVC koji ne propušta akustične talase, i kvalitetnim staklom, na primer trostrukim niskoemisionim.

Široka namena: svoju terasu ili trem možete pretvoriti u još jedan dnevni boravak ili zasebnu sobu i začas je opet pretvoriti u terasu.

Sigurnost: zastakljena terasa dodatno smanjuje rizik od pokušaja provale.

Ekološka prednost: stara PVC stolarija u potpunosti se može reciklirati. Kompanija VEKA je pionir na polju reciklaže.

Koji tipovi zastakljivanja terase su mogući?

  • Najčešće se za zastakljivanje koriste klizna vrata, sistemi VEKAMOTION 82, VEKAMOTION 82MAX ili klizni prozori, npr. sistem EKOSOL.
  • Još jedna dobra opcija je otklopno-klizni sistem, npr. od VEKA sistema SOFTLINE 82, SOFTLINE 76 ili SOFTLINE 70.   
  • Klasični okretno-nagibni prozori, od gore navedenih sistema.
  • Možete se opredeliti i za harmonika vrata.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli kako da na najbolji način iskoristite svoju terasu, balkon ili trem.

VEKA profili su sinonim za vrhunsku tehnologiju, superioran kvalitet, praktično neograničene mogućnosti dizajna, kao i za visok nivo ekonomičnosti. Za više informacija kontaktirajte vama najbliže proizvođače VEKA stolarije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;