PRIJAVA-468X60-BANNER

Kompanija Immofinanz postala član Saveta zelene gradnje Srbije

30.03.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Austrijska kompanija IMMOFINANZ, najveći vlasnik i operater ritejl parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi, postala je član Saveta zelene gradnje Srbije (SGBC), jake zajednice pojedinaca, preduzeća i organizacija koje se zalažu za primenu održivih rešenja u građevinskoj industriji.

Stop-Shop

Stop Shop ritejl park

Dok SGBC podstiče promene u načinu projektovanja, izgradnje i renoviranja objekata, pokriva i BREEAM sistem sertifikacije, trenutno jednog od najvažnijih metoda za postavljanje standarda ekološke izgradnje, koji je IMMOFINANZ dobio za svoj ritejl park STOP SHOP u Lazarevcu. Specijalne šeme sertifikata, kao što je BREEAM, postavljaju stroge zahteve održivosti od najranijih faza procesa projektovanja.

Kao jedan od vodećih stručnjaka za komercijalne nekretnine u Centralnoj i Istočnoj Evropi, IMMOFINANZ je svestan svoje odgovornosti i godinama je fokusiran na unapređenja na polju održivosti. Sa ciljem da igra vodeću ulogu u održivoj transformaciji industrije, kompanija je postavila cilj da do 2040. godine dostigne nultu emisiju gasova, što je deset godina ranije od cilja koji je postavila EU. Sve emisije gasova sa efektom staklene bašte biće smanjene, a kompenzacionim merama neutralisaće se samo tehnološki neizbežne zaostale emisije.

Gerald Grüll, direktor maloprodaje Immofinanz

Gerald Grüll, direktor maloprodaje Immofinanz

Prvi korak je smanjenje svih emisija gasova sa efektom staklene bašte za 60% do 2030. godine, u poređenju sa nivoom iz 2019. godine, kroz opsežnu obnovu energetske efikasnosti i široko usvajanje pametnih tehnologija za sve nekretnine. IMMOFINANZ će značajno povećati sopstvenu proizvodnju obnovljive energije postavljanjem fotonaponske opreme na krovove ritejl parkova STOP SHOP i opremanjem novih lokacija fotonaponskim sistemima. U budućnosti će se reciklirani materijali koji se mogu kupiti lokalno koristiti u projektima renoviranja, obnavljanja i novih građevinskih projekata.

Immofinanz ima cilj da igra vodeću ulogu u održivoj transformaciji industrije

Immofinanz ima cilj da igra vodeću ulogu u održivoj transformaciji industrije

Sa TOP on STOP konceptom, IMMOFINANZ stvara održivo i pristupačno stanovanje. Plan je da se u srednjoročnom periodu izgradi do 12.000 stanova na postojećim STOP SHOP-ovima, stvarajući visoko kvalitetne i klimatski neutralne stanove za ljude sa nižim i srednjim primanjima. Problem takozvanog zaptivanja urbanog tla biće ublažen projektima ozelenjavanja i postavljanjem zajedničkih površina kao što su igrališta ili bašte na krovovima.

U planu je izgradnja do 12.000 stanova na postojećim STOP SHOP-ovima

U planu je izgradnja do 12.000 stanova na postojećim STOP SHOP-ovima

STOP SHOP portfolio u Srbiji obuhvata 14 ritejl parkova: u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru. Misija IMMOFINANZ-a je da kupcima pruži širok spektar pristupačnih proizvoda, dobre transportne veze i dovoljno parking prostora.

STOP SHOP portfolio

STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio, uključujući najnovije akvizicije, obuhvata 99 ritejl parkova u deset zemalja: Slovačka (16), Slovenija (14), Mađarska (14), Austrija (13), Srbija (14), Češka (12), Poljska (10), Hrvatska (4), Italija (1) i Rumunija (1) od novembra 2021.

O IMMOFINANZ-U

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na osam glavnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Adrijatik regiji. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od oko 5.0 milijardi evra, koji obuhvata oko 210 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći AT indeks) i Varšavi. Za više informacija posetite internet vebsajt: http://www.immofinanz.com.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;