Merdevine i sistemi skela KRAUSE

28.08.2019. | Gradjevinarstvo.rs

KRAUSE-Werk se već 119 godina uz svoj moto Pobedi visine! bavi proizvodnjom i distribucijom merdevina i sistema skela. Preduzeće je svojim dinamičnim razvojem vremenom izraslo u međunarodnu holding grupu.

Kompanija KRAUSE je već dugi niz godina prisutna na tržištu Srbije i regiona i nastoji da radi u skladu sa zakonom o zaštiti na radu i svim propisima i standardima (EN 131 – 150kg nosivosti i EN 1004 200kg/m²), pa ističe da se standardi u oblasti opreme za rad moraju poštovati.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

KRAUSE proizvodi pokretne skele i merdevine, namenjene za sve vrste građevinskih i visinskih radova, kao i za održavanje stambenih i sportskih objekata. Odlikuje ih stabilnost, sigurnost i prilagodljivost, pogotovo pri radu na visinama, gde je potrebna fleksibilnost, kao i brz transport, bez obzira na to da li se radi o unutrašnjoj ili spoljašnjoj primeni. Svojim kupcima obezbeđuje i obuku za montažu i korišćenje proizvoda, postprodajnu uslugu i konstantnu tehničku podršku pre nabavke samih proizvoda.

Proizvodi:

 • Podesti;
 • Merdevine sa stepenicima i prečagama;
 • Pokretne skele;
 • Stepenice;
 • Platforme;
 • Specijalne konstrukcije.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

Usluge:

 • Jedna kontakt-osoba za sva pitanja;
 • Sveobuhvatne POS-usluge sa pružanjem saveta na mestu projekta;
 • Kontrola bezbednosti merdevina i pokretnih skela;
 • Obuke u vezi sa proizvodima;
 • Seminari za lica koja su sertifikovana za upotrebu merdevina, podesta i platformi;
 • Marketinška podrška.

KRAUSE ime je sinonim za sisteme merdevina najvećeg kvaliteta - beskompromisnost u pogledu funkcionalnosti, bezbednosti i rukovanja proizvoda sa posebnom pažnjom na inovacije koje potpomažu praktične potrebe. Kvalitet i bezbednost proizvoda se kontroliše u sopstvenim laboratorijama.

KRAUSE nudi 3 zasebna proizvodna programa:

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

CORDA – hobby program merdevine i skele predviđenje su za korišćenje i u domaćinstvima i u sferi građevinarstva.  KRAUSE CORDA proizvodni program preuzmite ovde.

MONTO - Poluprofesionalni program nudi rešenja kod ozbiljnijih radova po kući i pri jednostavnijim poslovima u građevinarstvu i industriji. KRAUSE MONTO proizvodni program preuzmite ovde.

STABILO - profesionalni program nudi rešenja industrijskim korisnicima. Sa gazišta na gazište prema bezbednosti i kvalitetu. KRAUSE MONTO proizvodni program preuzmite ovde.

KRAUSE pokretne skele se brzo i bezbedno  montiraju i odgovaraju normi DIN EN 1004 koja je propisana za pokretne skele (jedan od bitnih faktora 200 kg/m²). U ponudi je veliki izbor pokretnih skela koje su predviđene kako za korisnike za kućnu upotrebu tako i za profesionalce.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

ClimTec skele su ispitane od strane TÜV/GS, nosivost 200 kg/m² po normi EN 1004. Spojevi i vezni delovi sistema skela omogućavaju izuzetno brzu i laku montažu bez korišćenja dodatnih alata. Ovaj skelni sistem može da premosti bilo koju visinsku razliku. Zahvaljujući maloj visini i osnovnom postolju na izvlačenje, montirana osnova se može lako pomerati čak i kroz vrata, pa je pogodna i za vršenje unutrašnjih poslova.

ProTec je pobednik Sajma građevine u Beogradu 2000. godine - POSEBNA NAGRADA. Ispitana je od strane TÜV/GS, zadovoljava norme EN 1004, nosivost skele 200 kg/m². Radna platforma je izrađena od blažuljke, otporna na vodu, neklizajuća. Skela se sastavlja i rastavlja bez korišćenja alata
Pogodna je za rad i na neravnim terenima.

STABILO pokretne skele predviđene su za profesionalnu upotrebu, brzo i bezbedno se montiraju, odgovaraju normi DIN EN 1004 koja je propisana za pokretne skele. Atestirao je i sertifikovao TÜV Süd. Zahvaljujući velikoj varijabilnosti elemenata, mogu se koristiti i na vrlo zahtevnim građevinskim mestima.

Katalog KRAUSE pokretnih skela možete preuzeti ovde.

Fiksirane merdevine su elementi modularne građevinske konstrukcije. Sistem i kod složenih i razdeljenih uređaja omogućuje montiranje sa uštedom vremena od čak 30%. Predstavljaju idealno sistemsko rešenje ako je zadatak da zgrade, uređaji ili mašine budu bezbedno dostupne i na velikim visinama, kao npr: za poslove kontrole i održavanja na zgradama, uređajima i skelama ili za bezbedne puteve evakuacije u zgradama.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

Sve KRAUSE merdevine zadovoljavaju norme DIN 18799-1 (Fiksirane merdevine kod zgrada), DIN 14094-1 (Protivpožarna zaštita - Merdevine za evakuaciju) i DIN EN ISO 14122-4 (Protivpožarna zaštita - Merdevine za evakuaciju), i poseduju atest i uputstvo za upotrebu.
Zahvaljujući velikoj varijabilnosti elemenata, izvođači, podizvođači i arhitekte mogu veoma lako pomoću konfiguracije isplanirati odgovarajuće elemente fiksiranih merdevina.

Katalog KRAUSE fiksiranih merdevina možete preuzeti ovde.

KRAUSE SPECIJALNA REŠENJA - Ukoliko serijski proizvodi iz kataloga ne zadovoljavaju potpuno vaše potrebe, u ponudi su specijalna, jedinstvena rešenja. Sve specijalne konstrukcije su usaglašene sa zahtevima aktuelnih standarda i sa zakonom o bezbednosti na radu.

Značajnije projekte možete pogledati ovde.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

SafetyServices - KRAUSE svojim partnerima pruža uslugu u okviru koje na lokaciji korisnika vrši kontrolu zaštite na radnom mestu prema sledećim standardima:

 • Merdevine: EN 131 standard;
 • Male skele i pokretne radne skele: EN 1004 standard.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?