IZOLACIJA-468X60-BANNER

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

28.08.2019. | Gradjevinarstvo.rs

KRAUSE-Werk se već 119 godina uz svoj moto Pobedi visine! bavi proizvodnjom i distribucijom merdevina i sistema skela. Preduzeće je svojim dinamičnim razvojem vremenom izraslo u međunarodnu holding grupu.

Kompanija KRAUSE je već dugi niz godina prisutna na tržištu Srbije i regiona i nastoji da radi u skladu sa zakonom o zaštiti na radu i svim propisima i standardima (EN 131 – 150kg nosivosti i EN 1004 200kg/m²), pa ističe da se standardi u oblasti opreme za rad moraju poštovati.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

KRAUSE proizvodi pokretne skele i merdevine, namenjene za sve vrste građevinskih i visinskih radova, kao i za održavanje stambenih i sportskih objekata. Odlikuje ih stabilnost, sigurnost i prilagodljivost, pogotovo pri radu na visinama, gde je potrebna fleksibilnost, kao i brz transport, bez obzira na to da li se radi o unutrašnjoj ili spoljašnjoj primeni. Svojim kupcima obezbeđuje i obuku za montažu i korišćenje proizvoda, postprodajnu uslugu i konstantnu tehničku podršku pre nabavke samih proizvoda.

Proizvodi:

  • Podesti;
  • Merdevine sa stepenicima i prečagama;
  • Pokretne skele;
  • Stepenice;
  • Platforme;
  • Specijalne konstrukcije.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

Usluge:

  • Jedna kontakt-osoba za sva pitanja;
  • Sveobuhvatne POS-usluge sa pružanjem saveta na mestu projekta;
  • Kontrola bezbednosti merdevina i pokretnih skela;
  • Obuke u vezi sa proizvodima;
  • Seminari za lica koja su sertifikovana za upotrebu merdevina, podesta i platformi;
  • Marketinška podrška.

KRAUSE ime je sinonim za sisteme merdevina najvećeg kvaliteta - beskompromisnost u pogledu funkcionalnosti, bezbednosti i rukovanja proizvoda sa posebnom pažnjom na inovacije koje potpomažu praktične potrebe. Kvalitet i bezbednost proizvoda se kontroliše u sopstvenim laboratorijama.

KRAUSE nudi 3 zasebna proizvodna programa:

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

CORDA – hobby program merdevine i skele predviđenje su za korišćenje i u domaćinstvima i u sferi građevinarstva.  KRAUSE CORDA proizvodni program preuzmite ovde.

MONTO - Poluprofesionalni program nudi rešenja kod ozbiljnijih radova po kući i pri jednostavnijim poslovima u građevinarstvu i industriji. KRAUSE MONTO proizvodni program preuzmite ovde.

STABILO - profesionalni program nudi rešenja industrijskim korisnicima. Sa gazišta na gazište prema bezbednosti i kvalitetu. KRAUSE MONTO proizvodni program preuzmite ovde.

KRAUSE pokretne skele se brzo i bezbedno  montiraju i odgovaraju normi DIN EN 1004 koja je propisana za pokretne skele (jedan od bitnih faktora 200 kg/m²). U ponudi je veliki izbor pokretnih skela koje su predviđene kako za korisnike za kućnu upotrebu tako i za profesionalce.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

ClimTec skele su ispitane od strane TÜV/GS, nosivost 200 kg/m² po normi EN 1004. Spojevi i vezni delovi sistema skela omogućavaju izuzetno brzu i laku montažu bez korišćenja dodatnih alata. Ovaj skelni sistem može da premosti bilo koju visinsku razliku. Zahvaljujući maloj visini i osnovnom postolju na izvlačenje, montirana osnova se može lako pomerati čak i kroz vrata, pa je pogodna i za vršenje unutrašnjih poslova.

ProTec je pobednik Sajma građevine u Beogradu 2000. godine - POSEBNA NAGRADA. Ispitana je od strane TÜV/GS, zadovoljava norme EN 1004, nosivost skele 200 kg/m². Radna platforma je izrađena od blažuljke, otporna na vodu, neklizajuća. Skela se sastavlja i rastavlja bez korišćenja alata
Pogodna je za rad i na neravnim terenima.

STABILO pokretne skele predviđene su za profesionalnu upotrebu, brzo i bezbedno se montiraju, odgovaraju normi DIN EN 1004 koja je propisana za pokretne skele. Atestirao je i sertifikovao TÜV Süd. Zahvaljujući velikoj varijabilnosti elemenata, mogu se koristiti i na vrlo zahtevnim građevinskim mestima.

Katalog KRAUSE pokretnih skela možete preuzeti ovde.

Fiksirane merdevine su elementi modularne građevinske konstrukcije. Sistem i kod složenih i razdeljenih uređaja omogućuje montiranje sa uštedom vremena od čak 30%. Predstavljaju idealno sistemsko rešenje ako je zadatak da zgrade, uređaji ili mašine budu bezbedno dostupne i na velikim visinama, kao npr: za poslove kontrole i održavanja na zgradama, uređajima i skelama ili za bezbedne puteve evakuacije u zgradama.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

Sve KRAUSE merdevine zadovoljavaju norme DIN 18799-1 (Fiksirane merdevine kod zgrada), DIN 14094-1 (Protivpožarna zaštita - Merdevine za evakuaciju) i DIN EN ISO 14122-4 (Protivpožarna zaštita - Merdevine za evakuaciju), i poseduju atest i uputstvo za upotrebu.
Zahvaljujući velikoj varijabilnosti elemenata, izvođači, podizvođači i arhitekte mogu veoma lako pomoću konfiguracije isplanirati odgovarajuće elemente fiksiranih merdevina.

Katalog KRAUSE fiksiranih merdevina možete preuzeti ovde.

KRAUSE SPECIJALNA REŠENJA - Ukoliko serijski proizvodi iz kataloga ne zadovoljavaju potpuno vaše potrebe, u ponudi su specijalna, jedinstvena rešenja. Sve specijalne konstrukcije su usaglašene sa zahtevima aktuelnih standarda i sa zakonom o bezbednosti na radu.

Značajnije projekte možete pogledati ovde.

Merdevine i sistemi skela KRAUSE

SafetyServices - KRAUSE svojim partnerima pruža uslugu u okviru koje na lokaciji korisnika vrši kontrolu zaštite na radnom mestu prema sledećim standardima:

  • Merdevine: EN 131 standard;
  • Male skele i pokretne radne skele: EN 1004 standard.
 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;