Grundfos pomera granice - Nova generacija CR pumpi

01.06.2019. | Gradjevinarstvo.rs

U Danskoj i Austriji, nova generacija Grundfos CR višestepenih pumpi već su uzdrmale tržište.

Nova generacija Grundfos CR pumpi ima trenutno maksimalno moguću energetsku efikasnost i pouzdanost, uz poboljšane već i do sada izuzetne karakteristike CR pumpi koje su ugrađene u milione instalacija širom sveta. Zahvaljujući svom vertikalom dizajnu, pumpe su lakše i povoljnije za instalaciju u odnosu na druge konstrukcije.

Energetska efikasnost je poboljšana optimizovanim hidrauličkim dizajnom – od radnog kola, priključaka, difuzora, plašta... Direktor vodovoda, Christian Portschy,  na objektu WVSB u Oberwartu, Austrija, rekao je kako su nakon samo 6 meseci uz  CR 95 uspeli da smanje troškove energije za neverovatnih 30%.

Grundfos pomera granice - Nova generacija CR pumpi

- Uz samo jednu pumpu uspeli smo drastično da smanjimo potrošnju energije - kaže Portschy. Dodao je, kako WVSB planira da zameni i preostale tri stare pumpe sa CR 95 tokom narednih meseci.  

- U toplani Hirtshals Fjernvarme u Danskoj, tri CR 95 pumpe koje su instalirane 2015, troše 10% manje energije u odnosu na prethodne pumpe - rekao je direktor Jens Ole Olsen. On je dodao i da trend potrošnje dokazuje kako su Grundfos pumpe povoljnije rešenje kada je u pitanju potrošnja električne energije. - Pumpe rade savršeno od same ugradnje. Ono što je najbitnije za nas je efikasnost, mi milionski potrošači električne energije (više od 1 milion DKK godišnje) i zato gore navedeni postotak za nas itekako puno znači - zaključio je.

Više informacija o samom proizvodu možete pronaći ovde.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...