Grundfos pomera granice - Nova generacija CR pumpi

01.06.2019. | Gradjevinarstvo.rs

U Danskoj i Austriji, nova generacija Grundfos CR višestepenih pumpi već su uzdrmale tržište.

Nova generacija Grundfos CR pumpi ima trenutno maksimalno moguću energetsku efikasnost i pouzdanost, uz poboljšane već i do sada izuzetne karakteristike CR pumpi koje su ugrađene u milione instalacija širom sveta. Zahvaljujući svom vertikalom dizajnu, pumpe su lakše i povoljnije za instalaciju u odnosu na druge konstrukcije.

Energetska efikasnost je poboljšana optimizovanim hidrauličkim dizajnom – od radnog kola, priključaka, difuzora, plašta... Direktor vodovoda, Christian Portschy,  na objektu WVSB u Oberwartu, Austrija, rekao je kako su nakon samo 6 meseci uz  CR 95 uspeli da smanje troškove energije za neverovatnih 30%.

Grundfos pomera granice - Nova generacija CR pumpi

- Uz samo jednu pumpu uspeli smo drastično da smanjimo potrošnju energije - kaže Portschy. Dodao je, kako WVSB planira da zameni i preostale tri stare pumpe sa CR 95 tokom narednih meseci.  

- U toplani Hirtshals Fjernvarme u Danskoj, tri CR 95 pumpe koje su instalirane 2015, troše 10% manje energije u odnosu na prethodne pumpe - rekao je direktor Jens Ole Olsen. On je dodao i da trend potrošnje dokazuje kako su Grundfos pumpe povoljnije rešenje kada je u pitanju potrošnja električne energije. - Pumpe rade savršeno od same ugradnje. Ono što je najbitnije za nas je efikasnost, mi milionski potrošači električne energije (više od 1 milion DKK godišnje) i zato gore navedeni postotak za nas itekako puno znači - zaključio je.

Više informacija o samom proizvodu možete pronaći ovde.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...