INFONET-468X60-BANNER

Rešenja od poda do krova

26.03.2019. | Gradjevinarstvo.rs

U asortimanu firme STIL-LUX d.o.o nalaze se PVC i aluminijumske lajsne, kao i sve vrste aluminijumskih i PVC profila za opremanje enterijera. Glavne delatnosti su montaža svih tipova lajsni i izrada i montaža građevinske limarije kao i krovopokrivački radovi.

Lajsne bilo da su PVC ili ALU svakako poboljšavaju funkcionalnost i štite površine od habanja ali ono što je važno je da su one same sada estetski lepe diskretne i nikako ne narušavaju ukupan utisak prostora. PVC i aluminijumske lajsne koje STIL-LUX ima u svojoj ponudi karakteriše visok kvalitet.

STIL-LUX nudi veliki izbor aluminijumskih lajsni pogodnih za različite vrste podova i zidova, bilo da se uređuje životni prostor ili sređuje poslovni. Postoje i različite vrste materijala: prirodni aluminijum proizveden za ekstruziju, eloksiran , poliran ili obložen od aluminijuma.

PVC lajsne koje su takođe u ponudi koriste se kao završne lajsne za keramiku. Obezbeđuju lakšu montažu pločica i štite ivice od mehaničkih oštećenja. Dostupne su u raznim bojama mermera, pastelnih i osnovnih boja.

Prelazne lajsne (poluoble) koriste se za spoj površina koje mogu biti u istom ili različitom nivou.  

Prelazni ravni profil sa žlebovima spaja podne površine u istom nivou, dok se konusni profil postavlja na podove koji imaju konstantnu visinsku razliku. STIL-LUX u ponudi ima petnaestak različitih profila ALU prelaznih lajsni za ovu namenu - prelazne lajsne za isti nivo i za različite nivoe podova, kao i konusni profil odnosno prelazne lajsne za visinsku razliku.

Primeri prelaznih lajsni

Primeri prelaznih lajsni

Završne lajsne mogu da se koriste kao ukras budući da pružaju lepo i praktično rešenje. Ove aluminijumske ili pvc završne lajsne ne narušavaju lepotu podloge na koju se montiraju i doprinose dodatnoj sigurnosti protiv proklizavanja prilikom koračanja preko površina na kojima su postavljene.

Primeri završnih lajsni

Primeri završnih lajsni

Kada se započinje sa renoviranjem u kući ili stanu pucanje podnih površina je pitanje o kojem treba razmišljati pri samom početku radova jer ako se u samom startu ne obezbedi namensko rešenje kao što su dilatacione lajsne, naknadno rešavanje popucalog poda je daleko komplikovaniji zadatak i izlaže dodatnim neplaniranim troškovima. Popucali pod nikako nije lep prizor, ne samo zato što ružno izgleda već i zato što kada jednom dođe do pucanja poda stalno se obrušava i stalno se šire oštećenja. Zato je uvek potrebno sagledati da li postoji potreba za dilatacionim alu ili pvc lajsnama pre početka radova na uređenju podova. Takve lajsne omogućavaju podu da radi taman toliko da ne dolazi do pucanja tokom dalje upotrebe i sleganja površina.

Primer dilatacione lajsne

Primer dilatacione lajsne

Dilatacione lajsne rešavaju problem i sa spojevima sa bočnim zidovima jer pomažu i u situaciji kada sami zidovi nisu idealno završeni. Svakako je praktično neizvodljivo naknadno rešiti problem sleganja tako da je postavljanje dilatacionih alu ili plastičnih lajsni neophodno uraditi odmah odnosno uporedo sa postavljanjem pločica ili izlivanjem dekorativnog betona.

Na raspolaganju su pvc odnosno plastične i aluminijumske dilatacione lajsne koje se koriste za sve tipove podloga od parketa pa do izlivanih površina.

Oštećena građevinska limarija može prouzrokovati velika materijalna oštećenja i predstavlja veliku opasnost od povreda (ukoliko dodje do pada delova krova, crepa, metalnih elemenata, leda...). O ispravnosti oluka i krovnog sistema potrebno je misliti na vreme jer su štete zbog neispravnosti znatno veće od ulaganja u zaštitu. STIL-LUX obavlja niz usluga vezanih za građevinsko limarske radove i na poziv izlazi na teren, daje procenu i stručne savete za najbolje i nabrže rešenje nastalog problema.

Građevinska limarija

Građevinska limarija

Usluge koje vrši su:

  • ugradnja/montaža oluka,
  • ugradnja vetarlajsni,
  • montaža imitacije crepa,
  • montaža krovnih i zidnih panela,
  • opšivanje krovnih prozora,
  • popravka oluka,
  • popravka krova,
  • ugadnja vertikala i ostalih elemenata štucne, kolena, selne itd.

Pored Krovopokrivačkih radova radi i popravke oštećenja na krovu, olucima i održava ispravnim sisteme za odvod kiše i otopljenog snega.

Građevinska limarija

Građevinska limarija

Sva limarija koju ugrađuje je od pocinkovanog, plastificiranog i bakarnog lima najboljeg kvaliteta koji postoji na našem tržištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;