IZOLACIJA-468X60-BANNER

Radovi po sistemu "ključ u ruke" - MG Precast

13.12.2019. | Gradjevinarstvo.rs

MG Precast je prisutna je na tržištu Srbije od 2009. godine. Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja i montaža prefabrikovanih betonskih konstrukcija kako za poslovne objekte, tržne centre, proizvodne hale tako i za objekte namenjene za poljoprivredu. Ova kompanija nudi proizvode koji su dizajnirani sa ciljem da omoguće što veći raspon između nosivih elemenata konstrukcije a da se pritom obezbedi izuzetan kvalitet elemenata.

Od početka rada u Srbiji učestvovala je u izgradnji preko 165 objekata ukupne površine preko 1.200.000m². Iz godine u godinu beleži kontinuiran rast i razvoj. Brojne reference govore o kvalitetu rada a najviše činjenica da sa investitorima obnavlja saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Kompanija MG Precast takođe izvodi radove po sistemu „ključ u ruke“ što podrazumeva projektovanje (idejna rešenja, idejni i glavni projekat, Izvođački kao i projekat izvedenog stanja), pribavljanje svih neophodnih uslova i dozvola za nesmetanu i bezbednu izgradnju i na kraju izgradnju objekta i nadzor i koordinaciju na gradilištu. Ovim sistemom kompanija vodi i kontroliše celokupan ciklus izgradnje na brz i efikasan način.

Radovi po sistemu

Kao jedan od lidera u proizvodnji prefabrikovanih betonskih elemenata u Srbiji nastoji da zajedno sa svojim timom obezbedi kvalitetnu i brzu izgradnju i realizaciju celog projekta, od ideje do predaje ključa u ruke.

Proizvodnja montažno armirano-betonskih konstrukcija

Prefabrikovana betonska konstrukcija se sastoji od elemenata koji se proizvode od vibriranog i prednapregnutog betona različitih dimezija i profila, čime se omogućava realizacija i najzahtevnijih objekata u skladu sa kanonima arhitekture montažnih objekata.

Prefabrikovane armirano-betonske konstrukcije imaju izrazito dobre protivpožarne osobine. Proizvode se u zatvorenom prostoru i nude čitav niz različitih tehničkih rešenja visokih estetskih i funkcionalnih vrednosti.

Radovi po sistemu

U pogonima MG Precast odvija se i proces prednaprezanja konstruktivnih elemenata, kojim se postiže bolja nosivost i stabilnost svakog pojedinačnog elementa. Ovim se omogućava građenje različitih objekata upotrebom relativno malog broja tipskih elemenata, proizvedenih u fabrici u velikim serijama. Proizvodnja ne zavisi od vremenskih uslova i može se odvijati tokom cele godine. Objekti koji se mogu izgraditi sa prefabrikovanim betonskim elementima su: industrijski objekti, logistički centri, višespratni tržni centri i garaže, hoteli, stambene i upravne zgrade i sl. MG Precast je u mogućnosti da sa svojim stručnim timom, a na osnovu projektnog zadatka, klijentu ponudi svoje tehničko rešenje objekta. Shodno zahtevima investitora, prefabrikovani elementi se mogu prilagoditi prema već postojećem projektu.

Prefabrikovane čašice i temeljne stope koje se izrađuju na licu mesta zajedno, čine temelje samce za montažne stubove. Upotrebom prefabrikovanih čašica značajno se smanjuje vreme realizacije temelja samaca odnosno skraćuju se rokovi same izgradnje.

Radovi po sistemu

Utovarne rampe predstavljaju betonske platforme koje povezuju magacin sa tovarnim prostorom vozila.

Betonski stubovi - Vertikalni konstruktivni elementi, nose horizontalne elemente krova i međuspratnih konstrukcija. Poprečni presek je kvadratnog ili pravougaonog oblika. MG Precast ima mogućnost izrade betonskih kratkih elementata sa sve četiri strane stuba, kao i izradu stubova promenljivog preseka visine do 32m. Stubovi mogu biti monolitni ili se mogu nastavljati (kao višespratnica).

Grede L i T preseka napravljene su od prednapregnutog betona. Koriste se kao noseći horizontalni elementi međusprtnih konstrukcija i krovnih konstrukcija. Stub na koji se oslanjaju L i T grede treba da ima odgovarajuću širinu poprečnog preseka, zavisno od osnove grede. Ukoliko to nije zadovoljeno, stub se proširuje kratkim elementom.

Međuspratna konstrukcija tipa IFLED od prednapregnutog betona - ove konstrukcije karakteriše postizanje velikih raspona uz velike nosivosti elemenata. Primena je kod višespratnih garaža i tržnih centara. Koristi se i za ravne krovove.

Radovi po sistemu

Korube ili „TT“ ploče su napravljene od prednapregnutog betona. Koriste se za izgradnju ravnih i kosih krovova kao i međuspratnih konstrukcija. Kod upotrebe kao krovnog pokrivača monolitizacija nije obavezna, na istu se polaže termo a potom i hidroizolacija.

Grede I i If (I filante) su horizontalni noseći elementi od prednapregnutog betona, konstantne visine, na koje se oslanjanjaju sekundarni elementi krova (npr. korube ili rožnjače), krovni kosači tipa „Opera“, a koriste se i za horizontalne grede kranskih staza.

Grede A - krovne grede sa dvostrukim nagibom od 6% i 10%. Greda je promenljivog preseka i napravljena je od prednapregnutog betona, dok je na krajevima punog pravougaonog preseka.

Radovi po sistemu

Prefabrikovani betonski paneli su adekvatno rešenje kod izrade spoljnih zidova, parapetnih zidova (u kombinaciji sa sendvič panelima), pregradnih zidova i protivpožarnih zidova. Montiraju se horizontalno, vertikalno ili u kombinaciji. Izrađuju se sa i bez izolacije.

Radovi po sistemu

Elementi krovne konstrukcije OPERA - Horizontalni elementi krovne konstrukcije OPERA od prednapregnutog betona postavljaju se na grede IF. Osnovne karakteristike OPERA elementa su: lakoća forme, krutost strukture i mogućnost postavljanja svetlarnika. Svojom arhitekturom ostavljaju snažan estetski utisak. Ovaj sistem elemenata je posebno pogodan u kombinaciji sa otvorima za odimljavanje kao i sa svetlarnicima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
PERI-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;