Tehnika ispiranja – made by TECE

14.07.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Kao ponuđač sistema, TECE razmišlja o celovitim rešenjima pa je tako jedno od izvanrednih svojstava TECE vodokotlića njegova univerzalnost. Aktivacijom odozgo ili spreda, s jednim ili dvokoličinskim ispiranjem, različitih ugrađenih visina u mokroj ili suvoj ugradnji – za sve se primene koristi isti vodokotlić. Njegova unutrašnja konstrukcija je u velikoj meri ista, a time su rezervni delovi uvek kompatibilni. Vodokotlić radi izuzetno tiho, što su potvrdila i mnoga stručna ispitivanja buke, između ostalih i ispitivanje sprovedeno na Frauenhofer insititutu u Nemačkoj.

Ekonomično svojstvo TECE vodokotlića potvrđuje i WELL Label (Water Efficiency Label) prema kojem je TECE vodokotlić osvojio 4 zvezdice što je najbolja klasifikacija u području kućnih instalacija („Home“), pri čemu se naglasak stavlja na uštedi vode dok je TECElux WC terminal osvojio maksimalnih 6 zvezdica za područje javnih sanitarnih prostora („Public“) gde se pre svega ocenjuje higijena.


Slika 1. WELL Label Home i WELL Label Public

TECE kao stručnjak za tehniku ispiranja, ekskluzivno uz svoj vodokotlić predstavlja i kompletan asortiman aktivacionih tastera za WC i pisoare. Naime, svaki model TECE aktivacionog tastera odgovara bilo kojem modelu TECE vodokotlića. Ponuda se proteže od funkcionalnih i estetskih rešenja za osnovno uređenje u privatnom i javnom području pa sve do neobičnih dizajnerskih rešenja.

Među njima i inovativan proizvod kao što je TECEloop aktivacioni taster s modularnim sistemom iz kojeg, odabirom između 13 različitih boja poklopaca i 8 različitih boja tastera, proizlazi čak 104 različite kombinacije boja. Zatim TECEsquare koji je za svoje rešenje osvojio „Red Dot Award“.

Slika 2. Aktivacioni taster TECEloop

Jedinstvenost kod staklenih rešenja TECEloop i TECEsquare predstavlja mogućnost ugradnje u ravni zida, što otvara dodatne mogućnosti za uređenje kupatila.

Slika 3. Aktivacioni taster za ispiranje TECEsquare

Uz svu različitost pojedinih proizvoda jedna im je odlika zajednička, a to je njihova univerzalna primenjivost.

Pomoću konfiguratora na web stranici www.tece.hr, moguće je odabrati model tastera koji najbolje odgovara vašem dizajnu kupatila.

TECE je firma koju pokreću pitanja: Može se li se ovo učiniti bolje, brže, jednostavnije – atraktivnije?

Ta su pitanja dovela do novog standardnog rešenja za ugradni vodokotlić, popularno nazvan TECElux. Pritisak i ispiranje pripadaju prošlosti. Dizajnerski usavršen WC terminal objedinjuje čak četiri inteligentne funkcije: odsis neugodnih mirisa, aktivaciju dodirom, podešavanje po visini, te pametan spoj, a takođe je pogodan za ugradnju tuš WC-a i kompatibilan s većinom modela keramike za WC. Dvodelna staklena ploča, koja ostavlja tehnologiju sakrivenu iza zida, dostupna je u beloj i crnoj boji – čime su uveliko proširene mogućnosti uređenja kupatila.

Dodatna prednost TECElux-a je njegova nadogradivost različitim funkcijama.

Slika 4. TECElux

Tehnika odvoda – inovacija koja osvaja kupatila

Zahvaljujući inovativnim rešenjima firme TECE, dizajniranje kupatila kao i prostora za tuširanje dobija novu dimenziju.

Arhitekte i dizajneri kupatila već su davno prepoznali trend wellness oaze u sopstvena četiri zida. Nažalost tehnička i prostorna ograničenja često sužavaju mogućnosti uređenja i oblikovanja. Sistemom TECEdrainline tuš kanalica, koje su ugrađene u nivou poda, omogućeno je nesmetano kretanje, bez prepreka ili stepenica, u celom kupatilu.

Odvod je premešten na ivicu i u sam pod čime su uklonjene sve prepreke u kupatilu. Prednost: tuširanje je od sada moguće bilo gde – čak i u sredini prostorije. Dosadašnja kruta ograničenja zamenjuje neočekivana sloboda kretanja. Tuširanje u nivou poda ne samo da je ugodnije i sigurnije, nego i optički deluje opuštenije: čak i mala kupatila deluju prostranije. Idealno rešenje i za kupatila bez prepreka, kada fizička ograničenja korisnika zahtevaju isključivo tuš u nivou poda.

Slika 5. Tuš kanalica TECEdrainline

TECEdrainline asortiman sastoji se od sedam različitih dizajniranih rešetaka od plemenitog čelika u poliranoj ili četkanoj obradi te priključka „plate“ koji omogućava adaptaciju u skladu s podom. Dostupne su kao ravno i ugaono rešenje u raznim standardnim veličinama.

Takođe su u ponudi kanalice sa staklenim umetkom u tri različite boje: bela, crna i zelena. Stakleno izvođenje je moguće samo na ravnim kanalicama.

Novo u asortimanu TECEdrainline je „nevidljiva“ ravna kanalica za prirodni kamen s nosačima od plemenitog čelika. Podovi od prirodnog kamena imaju svoj nepogrešivi šarm. Međutim, instalacija u takvu vrstu poda, često je i vrlo nepraktična. TECE je zato razvio posebnu kanalicu za prirodni kamen koja čini instalaciju i zaptivanje mnogo jednostavnijim.

Pomoću konfiguratora na web stranici www.tece.hr moguće je definisati različite varijante tuš kanalica u okruženjima s različitim poklopcima.

Sve kanalice izrađene su od plemenitog čelika, bez procepa i vijaka te su time vrlo jednostavne za čišćenje i održavanje uz visoki nivo higijene.

Za više informacija o TECE proizvodima posetite web stranicu www.tece.hr

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...