TECE – cevni sistemi, podno grejanje, vodokotlići, tuš kanalice, podni sifoni

14.07.2018. | Gradjevinarstvo.rs

TECE je preduzeće srednje veličine osnovano 1955. godine i njegovi koreni leže u praksi. Korporacija je pokrenuta kao projektni biro - zbog čega se u preduzeću do danas nastavila tipična inženjerska kultura sa pitanjem: Može li se ovo učiniti boljim, bržim, jednostavnijim, atraktivnijim?

TECE proizvodi cevne sisteme za vodu, grejanje i plinske instalacije, ugradne vodokotliće i aktivacione tastere za ispiranje kao i tuš kanalice i druge sisteme odvoda, a svoja projektovana kućna rešenja prodaje širom sveta po osnovu dugotrajnog odnosa s kupcem. Kako praksa predstavlja najbolji razvoj proizvoda, često uključuju svoje kupce u razvoj novih proizvoda.

„Inteligentni inženjering za domaćinstvo“ je ono što obećavaju kupcima. Verni su u pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih i lako sklopivih sistema koji zadovoljavaju potrebe tržišta.

Kvalitetna usluga je važan deo svakog TECE proizvoda. Stoga firma nudi celokupni asortiman usluga za svoje proizvode, od planskih programa i alatnih rešenja do industrijskih montažnih sanitarnih jedinica.

Na raspolaganju su i prodajni savetnici koji su spremni da savetuju profesionalce i projektante.

Svesni su toga da je za preduzeće najvažniji proizvod koji proizvodi, zbog čega su kvalitet i zaštita okoline za njih neodvojivi. Najprihvatljiviji ekološki proizvod je onaj koji je dugovečan. Proizvodi firme TECE su namenjeni nekretninama i stoga dugoročnim investicijama.

90% proizvoda TECE vrši svoju funkciju neprimetno iza zidova ili u instalacijama skrivenim u ugradnim sistemima u zidu. Shvataju ovo kao glavnu prednost svojih sistema.

U 10% preostalih slučajeva, korisnici mogu da vide njihova rešenja: taster za ispiranje školjke, tuš kanalice s rešetkom, ručku za ispiranje ili okno od nerđajućeg čelika za regulisanje ispiranja pisoara. Ovim interfejsima u arhitekturi daju posebnu pažnju.

Ne samo da se bezrezervno pridržavaju izjave Sullivana da forma mora da sledi funkciju, nego uvek nastoje da ponude projektovana rešenja koja se mogu integrisati u arhitekturi. Primeri ovog su tasteri za ispiranje koje se montiraju na zid, ili tuš kanalice s rešetkom koje se mogu popločati.

- Ako je funkcionisanje iza zida vrhunskog kvaliteta, isto važi i za dizajn ispred njega. Naočit, estetski dizajn je u svim cenovnim kategorijama i usklađenost je sa svim ostalim elementima tehničkog razvoja, na primer u smislu tastera za ispiranje koji naglašava dizajn mnogih poznatih evropskih proizvođača ili usklađenost materijala između površina na tasterima za ispiranje i elektronskih preklopnih programa – kažu iz firme TECE.

U asortimanu koji je u ponudi nalazi se mnoštvo proizvoda. Kategorije su sledeće:
1. Cevni sistemi

 • TECEflex sistem pokretne navlake - sistem instalacije plastičnih cevi. Mesingani fitinzi su sertificirani i dozvoljeni za pitku vodu, grejanje, plin i komprimovani vazduh.
 • TECElogo sistem utičnog spoja (push-fit) – za  instalaciju su potrebne samo ruke (jednostavno, lagano i precizno postavljanje).
 • TECEfloor - kompletan sistem koji se sastoji od cevi za grejanje, pribora za postavljanje, razdelnika i regulatora.

2. Tehnologija ugradnog sistema u zidu

 • TECEprofil za suvu gradnju - proveren predzidni sistem za brzu i efikasnu izradu zidnih pregrada  u kupatilu. TECEprofil svojim skrivenim ugradnim sistemom nudi jasne prednosti u odnosu na tradicionalnu mokru ugradnju.
 • TECElux WC modul - multifunkcionalan WC u kompletu sa odsustvom neugodnih mirisa, aktivacijom na dodir, tehnikom dvokoličinskog ispiranja i podešavanja po visini – a ipak funkcionalan i vrlo estetičan.
 • TECEbox za mokru gradnju - vodokotlić za mokru ugradnju u predzid ili ispred masivnog zida.
 • TECEsystem - podrazumeva zidne pregrade i skriven ugradni sistem u zidu.

 3. TECE tehnologija ispiranja

 • Vodokotlić - univerzalno primenjiv standardni vodokotlić.
 • Pritisni ispirač za pisoar – dugotrajan i visoko pouzdan sa atraktivnom cenom.
 • Okno za ubacivanje tableta - moguće je nadograditi na svim modelima TECE aktivacionih tipki kao i TECElux WC terminal.
 • Aktivacione tipke za ispiranje - sa poklopcima od stakla ili plemenitog čelika.
 • TECElux – wc budućnosti - TECElux nevidljivo premešta tehnologiju iza zida.

 4. Tehnika odvodnje

 • TECEdrainline - tuš kanalice sa rešetkom oslobađaju kupatilo svih prepreka, kao što su tuš kade i kabine te omogućavaju ravnomeran dizajn poda.
 • TECEdrainpoint S - sifoni - modularni sistem za pojedinačne sisteme odvoda koji zadovoljavaju svaki zahtev  i  svaki građevinski projekat.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...